Sastojci

  • 1 žličica dimljene mljevene paprike
  • 1 žličica timjana
  • 2 jabuke
  • 2 mrkve
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • bijelo vino
  • peršin
  • prstohvat čilija
  • ulje
  • maslac
  • sol, papar
Lungić s jabukama

Priprema recepta

U ulje dodajte čili, dimljenu papriku i timjan, dobro pomiješajte pa tom mješavinom premažite meso i pustite da odstoji. 

Zapržite meso sa svih strana, a zatim ga prebacite u pećnicu na dodatnih 20 minuta, na 200 stupnjeva. 

Nasjeckajte luk, češnjak, jabuke i mrkvu. 

Na tavu najprije stavite malo maslaca, pustite da se otopi pa dodajte sjeckani luk.

Pirjajte dok ne omekša, dodajte mrkvu, češnjak pa onda jabuke te pri kraju pirjanja dodajte vino.

Začinite solju i paprom. 

Kada svi sastojci omekšaju maknite s vatre i dodajte sitno sjeckani peršin.

Poslužite uz meso, pečene jabuke i kuhanu brokulu.

Dobar tek!

Za one koji žele znati (i štedjeti) više:

Pogledajte nove ponude, kliknite ovdje za više ;)

Jeste li znali da vam sve namirnice možemo donijeti doma? Napunite svoju online košaricu i odaberite kad i gdje vam odgovara, ostalo je na nama.