Varivo od krastavca

Krastavce operite, ogulite i narežite na tanke kriške. Posolite i ostavite da puste dio vode. Krumpir ogulite i narežite na sitne kockice, otprilike 1 cm * 1 cm.

Na ulju, na laganoj vatri, dinstajte sitno nasjeckani luk, 5 minuta. Dodajte brašno i pržite miješajući jednu minutu. U lonac dodajte sitno nasjeckani češnjak, a odmah zatim i narezani krumpir.

Podlijte vodom i kuhajte 5 minuta, pa dodajte krastavce koje ste dobro ocijedili (čvrsto stisnite šaku po šaku). Kuhajte još 10 minuta dok krumpir nije mekan. Posolite i popaprite, dodajte malo mljevene slatke paprike i kopra.

U čašici dobro promiješajte kiselo vrhnje pa ga dodajte varivu. Kad prokuha jelo je gotovo.

Dobar tek!

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

0 od 5