Torta od badema i naranče bez glutena

Naranče dobro operite pa stavite kuhati u hladnu vodu. Kada uzavre kuhajte 10 minuta pa prolijte vodu, ulijte svježu i kad voda ponovno provrije kuhajte još 20 minuta. U multipraktiku ili štapnim mikserom usitnite lagano ohlađene naranče dok niste dobili jednoličnu smjesu.

Bademe prokuhajte, ogulite i osušite. Odvažite 200 g badema i sameljite ih.

Namastite kalup i pospite s malo mljevenih badema. Promiješajte ostatak badema s praškom za pecivo.

U zdjelu stavite šećer, ekstrakt vanilije i jaja pa miješajte ručnim mikserom dok ne postanu svijetli i pjenasti. Dodajte pire od naranče u smjesu i miješajte dok se ravnomjerno ne sjedini. Malo po malo umiješajte i bademe. Ulijte u pripremljen kalup i pecite u pećnici zagrijanoj na 160 °C 50-55 minuta.

Rashlađen kolač pospite šećerom u prahu i servirajte s grčkim tipom jogurta ili šlagom.

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

0 od 5