Zeleno varivo s bijelim grahom, blitvom i ječmom

 

Blitvu operite i odvojite bijelu stapku od zelenih listova (listove sačuvajte za kasnije). Stapku narežite na kockice. Luk i mrkvu nasjeckajte na iste takve kockice, a češnjak sitno nasjeckajte.

Lonac zagrijte na srednjoj vatri pa stavite maslinovo ulje, narezano povrće i sol te dinstajte 10 minuta. Povremeno miješajte pa dodajte nasjeckani češnjak i začine (lovor, papar).

Dodajte ječmenu kašu koju ste isprali pa podlijte povrtnim temeljcem.

Kad varivo prokuha kuhajte 10 minuta pa dodajte narezani kelj i ocijeđeni isprani grah.

Kuhajte 10 minuta pa dodajte narezani zeleni dio blitve. Ugasite vatru.

Za kremastije varivo preporučamo da izvadite 4 kutlače variva, usitnite ga štapnim mikserom, pa vratite u varivo.

Za kraj provjerite nedostaje li jelu soli i papra i umiješajte žlicu limunovog soka.

Dobar tek!

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

0 od 5