Karamelizirano carsko meso
Narežite carsko meso na kocke, posolite i pustite da se marinira preko noći. Zagrijte mast samo da lagano krčka, dodajte lovor, papar, prepolovljenu glavicu luka i češnjaka, dodajte kocke mesa i lagano krčkajte
1 sat.
Zatim pojačajte vatru i pecite meso do željene boje. Poslužite vruće.
Ako želite, pečene kocke mesa možete ubaciti u demi glace (smeđi umak od pečenja).
Za umak nacijepane kosti stavite u lim, dodajte svinjsku mast i pecite u pećnici 1 sat na 200 °C. U međuvremenu sjeckajte luk, mrkvu, celer, peršin, zgnječite češnjak. Nakon sat vremena ubacite sve sjeckano povrće i koncentrat rajčice, promiješajte i dalje pecite
30 minuta. Izvadite iz pećnice, prebacite u posudu u kojoj ćete nastaviti kuhati, pospite brašnom i pržite 10 minuta stalno miješajući.
U lim ulijte crno vino i dignite karamel od pečenja. Kosti podlijte s 2 l temeljca, dodajte papar u zrnu i kuhajte na laganoj vatri sat vremena uz povremeno miješanje. Sada dodajte vino i karamel iz lima, kuhajte na laganoj vatri dok tekućina ne ukuha na ¼ (oko 500 ml). Demi glace se ukupno kuha minimalno 6 sati.