Svinjsko pečenje s narančom, kaduljom i karameliziranim češnjakom
Meso pripremite za pečenje tako da izrežete komade mesa između kostiju i povežete pečenje kuhinjskim koncem. U loncu ili većoj posudi pomiješajte vodu, sol, šećer, češnjak koji ste zgnječili, prerezanu naranču, papar koji ste grubo zdrobili i listove kadulje pa uronite meso i pritisnite nekim utegom tako da je skroz uronjeno. Marinirajte preko noći u hladnjaku.
Nakon 8-10 sati izvadite iz marinade, dobro posušite, lagano posolite i zapecite na maslinovom ulju sa svih strana. Pecite na 220°C 45 minuta.
Pomiješajte med, senf, narančin sok pa premažite meso koje ste izvadili iz pećnice. Dodajte 2 glavice češnjaka kojima ste odrezali vrh, lagano ih posolite i nauljite. Smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 45 minuta.
Ostavite pečenje 10 minuta prekriveno da odmori pa narežite i servirajte uz karamelizirani češnjak i prilog po želji.
Dobar tek!