Pita od tune

Zagrijte pećnicu na 200 °C. U tavu dodajte maslinovo ulje i nasjeckani češnjak. Kuhajte minutu pa dodaje opranu, narezanu blitvu, sol i papar te nastavite kuhati dok blitva ne omekša i tekućina ispari. Zatim, dodajte krušne mrvice i promiješajte dok se sve dobro ne sjedini. Ostavite da se ohladi.

Začinite odrezak tune po želji sa soli i paprom. Izvaljajte list lisnatog tijesta i stavite odrezak u sredinu tijesta. Ravnomjerno prekrijte filet smjesom od blitve. Preklopite rubove tijesta preko punjenja. Okrenite umotanu tunu i prebacite na pleh. Premažite razmućenim jajetom. Nožem plitko zarežite vrh tijesta u željeni uzorak. Posipajte krupnom soli. Pecite 30 minuta na 200 °C ili dok tijesto ne postane zlatno.

 

 

 

 

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

0 od 5