Sastojci

250 g filetiranih srdela (za tu količinu treba vam oko 500 g svježih)
100 g badema
Korica i sok polovice limuna
60 ml ulja
½ žličice češnjaka u granulama
Sol
Papar

Pašteta od srdele s limunom i bademima

Priprema recepta

Filetirane srdele lagano posolite i stavite u manju posudu za pečenje, ili oblikujte aluminijsku foliju u manju lađicu u koju ćete ih smjestiti na hrpicu. Lagano ih posolite, popaprite i polijte s malo maslinovog ulja. Pecite 10-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Cilj je ne prepeći srdele, već želite da ostanu sočne.

U dobar multipraktik stavite bademe i miksajte dok nisu skroz fino mljeveni. Dodajte pečene srdele i sok od pečenja, ulje, češnjak, sok i koricu limuna i miksajte dok niste dobili finu paštetu.

Probajte je i po potrebi dodajte još soli i papra.

Poslužite uz tostirani kruh.