1920x857_morsovci.jpg

Morsovci doprinijeli zaštiti morskog okoliša

Simpatični plišanci educirali su i djecu i odrasle o nužnosti očuvanja prirode s naglaskom na zaštićene životinjske vrste iz morskih dubina, posebno iz Jadrana

Neodoljivim morskim plišancima Morsovcima nastavili smo niz uspješnih programa vjernosti kojima smo svoje velike i male kupce razveselili, zabavili, ali i educirali o važnim društvenim temama. Radosnom pjesmom i plesom simpatični su Morsovci tijekom posljednjih mjeseci podsjećali na važnost čuvanja prirode, osobito morskog svijeta te zaštićenih i ugroženih životinjskih vrsta u Jadranskom moru, čime su dali dodatan doprinos svim našim naporima usmjerenima na smanjenje plastike i zaštitu okoliša.

Ukupno je prodano više 448.000 Morsovaca koji su tako našli svoj dom u 195.000 kućanstava diljem Hrvatske, kao i preko 46.000 edukativno-zabavnih knjižica iz kojih su najmlađi mogli naučiti brojne zanimljivosti o morskom svijetu.

Najveću popularnost među našim kupcima stekli su pingvin Pingo Ringo, Morž Žorž i morski pas Zubo, a veseloj morskoj ekipi u rujnu se pridružila i Dupina Nina koja je stigla s posebnom misijom educiranja o jednoj od najugroženijih vrsta u Jadranu. Iznos od 207.000 kuna prikupljen od prodaje Dupine Nine donirali smo Institutu Plavi svijet, organizaciji posvećenoj istraživanju morskog okoliša i morskih organizama, edukaciji javnosti i zaštiti mora. Sredstva će iskoristiti za svoja istraživanja, edukaciju i aktivnosti usmjerene na zaštitu dupina u Jadranu koji sve češće stradaju uslijed onečišćenja mora, zaplitanja u ribarske mreže, promjene klime, nestajanja morskih staništa i drugih prijetnji uzrokovanih brojnim ljudskim aktivnostima.

„Zahvalni smo Konzumu što je svoju kampanju posvetio podizanju svijesti o važnosti očuvanja morskog okoliša te je donaciju odlučio namijeniti našim aktivnostima i edukacijama za boljitak dupina u našem predivnom Jadranskom moru. Donirana sredstva puno će nam pomoći u daljnjim aktivnostima kojima naše sugrađane, osobito djecu, educiramo o tome kako se pravilno odnositi prema okolišu i sačuvati bioraznolikost koja nas okružuje, izjavila je Jelena Basta, predsjednica Instituta Plavi svijet.

„U kampanji s Morsovcima u glavnoj ulozi, još jednom u nizu uspješnih Konzumovih programa vjernosti, ponovno smo odlučili ukazati na specifičan problem u zajednici kroz različite informativne i atraktivne sadržaje namijenjene i djeci i odraslima. Zahvalni smo kupcima što su nas podržali u ovoj kampanji kojom smo nastavili niz aktivnosti usmjerenih na zaštitu okoliša te nam je drago što smo ostvarili odlične rezultate i potaknuli interes naših sugrađana za tako važna društvena pitanja“, izjavila je Dunja Delić, direktorica Sektora marketinga Konzuma.

Kupci su tijekom kampanje mogli pronaći i niz korisnih informacija na posebnoj internetskoj stranici, poput raznih zanimljivosti, savjeta za ponovnu uporabu korištenih predmeta, stickera i gifova za društvene mreže. Morsovci su osobito popularni bili na TikToku s 820.600 pregleda sadržaja s njihovom oznakom te na Instagramu s 1,3 milijuna impresija, a na društvenim mrežama rado se koristio i AR filter koji je korisnicima omogućio da zarone u morske dubine okruženi plišancima. Sve su te aktivnosti, kao i susreti s Morsovcima u gradovima diljem Hrvatske, imale zajednički cilj – potaknuti Konzumove kupce na razmišljanje o tome što sami mogu učiniti kako bi zaštitili životinjske vrste, a svijet učinili čišćim i ljepšim za današnje, ali i buduće generacije.

Infografički prikaz pogledajte u nastavku:

1080x1528_morsovci.jpg

Prethodna novost
Konzum i MultiPlusCard pomažu djeci i obiteljima diljem Hrvatske
Konzum i MultiPlusCard pomažu djeci i obiteljima diljem Hrvatske

Konzum i MultiPlusCard pomažu djeci i obiteljima diljem Hrvatske

Nagrade i priznanja | Ostale obavijesti

Konzum će organizacijama koje pomažu potrebitima donirati ukupan iznos od 155.000 kuna, a u tome mu se donacijom svojih bonus kuna pridružuju i članovi MultiPlusCard programa, koji su u nepunih tjedan dana već donirali više od 60.000 kuna

Sljedeća novost
Konzum potvrdio predanost poslovanju u skladu s najvišim standardima
Konzum potvrdio predanost poslovanju u skladu s najvišim standardima

Konzum potvrdio predanost poslovanju u skladu s najvišim standardima

Nagrade i priznanja

​Uspješnim auditima i recertifikacijom sustava upravljanja prema zahtjevima standarda ISO 50001, ISO 22000 i IFS Logistics Konzum nastavlja ispunjavati najstrože kriterije kada je riječ o energetskoj učinkovitosti te sigurnosti hrane i neprehrambenih proizvoda


Slične novosti

Donirali smo novoosnovanoj Banci hrane
Donirali smo novoosnovanoj Banci hrane

Donirali smo novoosnovanoj Banci hrane

Ostale obavijesti

Zajedno s Crvenim križem njegujemo dugogodišnju suradnju u sklopu koje smo donirali i kamion prehrambenih namirnica novoosnovanoj banci, što je ujedno bila i prva donacija

Nagradna igra - Osvojite Hyundai
Nagradna igra - Osvojite Hyundai

Nagradna igra - Osvojite Hyundai

Nagrade i priznanja

Ovih blagdana birajte P&G-jeve darovne komplete jer vam oni mogu donijeti Hyundai i30 i ostale vrijedne nagrade