1920x857_Velpro_standardi.jpg

Konzum potvrdio predanost poslovanju u skladu s najvišim standardima

​Uspješnim auditima i recertifikacijom sustava upravljanja prema zahtjevima standarda ISO 50001, ISO 22000 i IFS Logistics Konzum nastavlja ispunjavati najstrože kriterije kada je riječ o energetskoj učinkovitosti te sigurnosti hrane i neprehrambenih proizvoda

Konzum je uspješno obavio proces nadzora za sustav upravljanja energijom prema zahtjevima standarda ISO 50001 te sustav upravljanja sigurnošću hrane prema normi ISO 22000. Uz to, provedena je i uspješna recertifikacija sustava upravljanja sigurnošću hrane prema zahtjevnom standardu IFS Logistics, koji je implementiran u Velprovom centru na zagrebačkom Jankomiru.

„Kupci u današnje vrijeme od kompanija sve više očekuju odgovorno ponašanje prema zajednici i okolišu, a implementacija ovih sustava upravljanja jedan je od načina kojim pokazujemo da poslujemo u skladu sa svim trendovima te slijedimo želje i potrebe modernog kupca. Nastavit ćemo biti predani poštivanju najviših standarda u poslovanju, s osobitim naglaskom na sigurnost namirnica, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša. Želim zahvaliti svim kolegicama i kolegama iz maloprodaje, veleprodaje, prodaje i logistike koji su sudjelovali u auditima i doprinijeli našem uspjehu te kolegicama i kolegama iz Sektora poslovne podrške na svom znanju i trudu uloženom u sustave upravljanja“, rekla je Ivana Džakula, direktorica Sektora poslovne podrške u Konzumu.

Konzum je sustav upravljanja energijom prema međunarodnoj normi ISO 50001 uveo još 2017. kako bi osigurao kontinuirano poboljšanje energetske učinkovitosti i gospodarenja energijom. Svrha je norme ISO 50001 omogućiti tvrtkama uspostavljanje procesa i sustava za kvalitetnije i uspješnije upravljanje energijom, uključujući energetsku učinkovitost, upotrebu energije i potrošnju energije.

Norma ISO 22000 i standard IFS Logistics dokazuju pak sposobnost kompanija da kontroliraju moguće opasnosti u prehrambenom lancu u njihovim sustavima i jamče da su svi proizvodi proizvedeni u kontroliranim uvjetima. Konzum je tako recertifikacijom sustava upravljanja sigurnošću hrane i potvrdom standarda IFS Logistics ponovno dokazao kako ispunjava najstrože kriterije kada je riječ o sigurnosti hrane i neprehrambenih proizvoda u pogledu skladištenja, transporta i distribucije.

Uz implementaciju navedenih sustava, Konzum je i nositelj certifikata ISO 14001:2015 sustava upravljanja okolišem. Za sve postavljene ciljeve upravljanja energijom, sigurnosti hrane i zaštite okoliša u Konzumu su osigurani resursi te se potiče nabava energetski učinkovitih proizvoda i usluga, a sve u cilju sprečavanja zagađenja, smanjenja onečišćenja i održivog korištenja resursa.


Prethodna novost
Morsovci doprinijeli zaštiti morskog okoliša
Morsovci doprinijeli zaštiti morskog okoliša

Morsovci doprinijeli zaštiti morskog okoliša

Nagrade i priznanja

Simpatični plišanci educirali su i djecu i odrasle o nužnosti očuvanja prirode s naglaskom na zaštićene životinjske vrste iz morskih dubina, posebno iz Jadrana

Sljedeća novost
Popust umirovljenicima za prosinac
Popust umirovljenicima za prosinac

Popust umirovljenicima za prosinac

Izdvojene ponude

U petak, 10.12., cijeli dan 10% popusta umirovljenicima na ukupan iznos računa u svim prodavaonicama. Vrijedi i za proizvode na akciji!


Slične novosti

Uručen nam je certifikat Tvrtka prijatelj zdravlja
Uručen nam je certifikat Tvrtka prijatelj zdravlja

Uručen nam je certifikat Tvrtka prijatelj zdravlja

Nagrade i priznanja

Potvrdili smo trajno opredjeljenje tvrtke koja prepoznaje zdrave vrijednosti, promiče zdravlje na radnom mjestu, brine o unaprjeđenju zdravlja svojih zaposlenika te brine o očuvanju okoliša