1920x857_humanitarka novosti.jpg

Konzum i MultiPlusCard pomažu djeci i obiteljima diljem Hrvatske

Konzum će organizacijama koje pomažu potrebitima donirati ukupan iznos od 155.000 kuna, a u tome mu se donacijom svojih bonus kuna pridružuju i članovi MultiPlusCard programa, koji su u nepunih tjedan dana već donirali više od 60.000 kuna

Konzum tradicionalno i ove godine nastoji uljepšati božićne i novogodišnje blagdane te olakšati svakodnevicu brojnim obiteljima diljem Hrvatske. U sklopu zajedničke humanitarne akcije s MultiPlusCardom pod sloganom „Najljepši Božić je kad darujemo zajedno“, Konzum će donirati 155.000 kuna organizacijama i udrugama koje pomažu djeci i potrebitim obiteljima. Osim toga, i svi Konzumovi kupci, članovi MultiPlusCarda mogu dati doprinos ovoj humanitarnoj akciji tako da doniraju svoje bonus kune odabranoj organizaciji putem aplikacije MultiPlusCard ili stranice multipluscard.hr i pomognu organizacijama koje brinu za najpotrebitije članove našeg društva. Tako je u nepunih tjedan dana kampanje donacijama korisnika MultiPlusCard programa već dodatno prikupljeno više od 60.000 kuna, a kupci se mogu uključiti i donirati sve do 31. prosinca.

„U središtu poslovanja Konzuma uvijek je pomoć lokalnim zajednicama u kojima poslujemo jer čvrsto vjerujemo da promjene nabolje započinju s nama samima. Zbog toga svake godine već tradicionalno pomažemo onima kojima je to najpotrebnije, a ove smo godine s partnerom MultiPlusCardom odlučili pomoći čak sedam organizacija s područja cijele Hrvatske. Pozivamo i sve naše vjerne kupce i članove MultiPlusCarda da se uključe u ovogodišnju akciju i doniraju svoje bonus kune kako bismo zajedno podržali organizacije u njihovoj svakodnevnoj brizi o potrebitima“, izjavila je Dunja Delić, direktorica Sektora marketinga Konzuma.

„Mogućnost donacije putem stranice i aplikacije MultiPlusCarda nova je opcija za sve članove našeg programa i drago nam je da upravo s Konzumom sudjelujemo u ovoj humanitarnoj akciji. Vjerujemo kako ćemo potaknuti sve naše članove da sudjeluju i doniraju svoje bonus kune onima kojima je to najpotrebnije u lokalnim zajednicama diljem Hrvatske“, izjavila je Helena Klarić, predsjednica Uprave MultiPlusCarda.

Donaciju u ukupnom iznosu od 155.000 kuna Konzum će ove godine rasporediti na sedam organizacija diljem Hrvatske koje rade s djecom i obiteljima kojima je potrebna pomoć.

Među njima su:

  • Udruga Aurora koja pomaže oboljelima od celebralne i dječje paralize te ostalih tjelesnih invalida na području Šibensko-kninske županije i
  • Udruga Brački pupoljci koja pruža podršku obiteljima djece s teškoćama u razvoju.
  • Udruga za rad s mladima Breza koja pruža podršku djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi
  • Centar za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID koji se bavi identifikacijom razvojnih rizika i teškoća u razvoju djeteta.
  • Centar „Slava Raškaj“ Zagreb koji se bavi pružanjem usluga djeci i mladima s komunikacijskim teškoćama
  • Dječji dom „Tić“ Rijeka koji je specijaliziran za rad s djecom i mladima koji su proživjeli nasilje, zlostavljanje ili zanemarivanje te koji žive u rizičnim obiteljima.
  • Centar za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor čija djelatnost uključuje skrb o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi od 7. do 21. godine djeci koja trebaju privremeni smještaj u kriznim situacijama, djeci koja se zateknu bez nadzora roditelja ili u skitnji, pružanje usluga savjetovanja i pomaganja s ciljem podrške u kriznim situacijama i jačanju vlastitog kapaciteta.

 

Svoje bonus kune sakupljene tijekom plaćanja u Konzumovim prodavaonicama i kod drugih partnera programa svi članovi MultiPlusCarda mogu donirati odabranoj organizaciji na vrlo jednostavan način.

Na stranici multipluscard.hr ili ulaskom u mobilnu aplikaciju MultiPlusCard potrebno je kliknuti na opciju „Doniraj“ ili ući u rubriku „Donacije“ u izborniku, gdje su dostupne i informacije o organizacijama koje su uključene u humanitarnu akciju. Detaljnije informacije o samim organizacijama i procesu doniranja dostupne su na stranicama konzum.hr i multipluscard.hr, a ukupan iznos prikupljenih sredstava bit će vidljiv na stranici multipluscard.hr.


Prethodna novost
Sljedeća novost
Morsovci doprinijeli zaštiti morskog okoliša
Morsovci doprinijeli zaštiti morskog okoliša

Morsovci doprinijeli zaštiti morskog okoliša

Nagrade i priznanja

Simpatični plišanci educirali su i djecu i odrasle o nužnosti očuvanja prirode s naglaskom na zaštićene životinjske vrste iz morskih dubina, posebno iz Jadrana


Slične novosti

Započelo je ovogodišnje izdanje projekta Od izvora do mora
Započelo je ovogodišnje izdanje projekta Od izvora do mora

Započelo je ovogodišnje izdanje projekta Od izvora do mora

Ostale obavijesti

Ovogodišnje izdanje projekta usmjereno je na pružanje potpore urbanomu pošumljavanju – sadnji drveća u gradovima s ciljem smanjenja ispuštanja ugljikova dioksida (CO2) i snižavanja temperature zraka.