Crna paella s lignjama.jpg

Crna paella s lignjama

(0)

U velikoj posudi za paellu zagrijte maslinovo ulje, dodajte sitno narezani luk i pržite 5 minuta.

Dodajte narezanu slaninu, narezanu papriku, nasjeckani češnjak i rižu, još kratko pržite pa prelijte vinom. Nakon 2 minute dodajte vodu i kuhajte 15 minuta. Dodajte očišćene i narezane lignje i sipe skupa s crnilom.

Nakon 5 minuta dodajte očišćene kozice (repove), a samo nekoliko kozica ostavite cijele. Kuhajte dok lignje i sipe ne omekšaju te po potrebi dodajte još tekućine. Na kraju dodajte sitno nasjeckane listove peršina, sve promiješajte i poslužite.

Ocjena recepta

0 od 5
Srednje složena priprema 30 - 60 min 4

Sastojci

  • 500 g lignji
  • 300 g sipe
  • 200 g kozica
  • 150 g sitno narezane slanine
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 žlice nasjeckanog peršinovog lista
  • 1 paprika
  • sol
  • papar
  • 350 g riže okruglog zrna (arborio)
  • 1 dl bijelog vina
  • 1 l vode
  • maslinovo ulje

Slični recepti