Konzum poklon kartica za pravne subjekte 

U Konzumu se svakodnevno trudimo učiniti iskustvo kupnje što ugodnijim i kvalitetnijim, a bogatim i biranim asortimanom želimo kupcima osigurati najbolji omjer cijene i kvalitete.

Naša su nastojanja prepoznali brojni korporativni partneri koji nam već godinama ukazuju povjerenje u darivanju svojih zaposlenika i suradnika. Budite i vi među njima!

 

Ako iz godine u godinu razmišljate što darivati poslovnim partnerima  ili zaposlenicima, zaista je vrijeme da odaberete Konzumovu Poklon karticu, praktičan i svestran dar.

Konzumova Poklon kartica savršen je dar za svakoga i prikladna za darivanje u svakoj prigodi, bez obzira na to želite li svoje suradnike nagraditi, zahvaliti im, proslaviti s njima ili ih jednostavno razveseliti.

Brojne pogodnosti korištenja

Konzumovu Poklon karticu moguće je koristiti u više od 600 Konzumovih prodavaonica, u preko 300 gradova i naselja u unutrašnjosti, na obali i otocima. Bogat asortiman prehrambenih i neprehrambenih artikala jamstvo je da će u Konzumu svatko pronaći nešto za sebe, a osim što neprestano nastojimo osigurati kvalitetu po fer cijeni, tu su i redovite promotivne aktivnosti koje kupnju čine još ugodnijom i povoljnijom.

Korisnik kartice ima potpunu slobodu odlučiti kako će je koristiti pa je tako iznos na kartici moguće potrošiti odjednom ili za više kupnji unutar godinu dana od dana izdavanja kartice. Poklon karticom može se platiti i cjelokupan ili djelomičan iznos računa, a ako iznos na kartici nije dostatan za podmirenje cijelog iznosa računa, ostatak je moguće podmiriti drugim načinima plaćanja. Uz to, jedan račun može se platiti i s više Poklon kartica, ako korisniku to tako odgovara. Dvije su vrste kartica – za poklonike klasike najbolji je izbor plastična Poklon kartica prikladnog dizajna, no Konzum je, kao društveno odgovorna kompanija koja vodi računa o okolišu, razvio i mogućnost plaćanja digitalnom eGift karticom putem mobilne aplikacije.

 

Kako do Poklon kartice?

Konzumovu Poklon karticu moguće je jednostavno naručiti u nekoliko koraka:

1. Narudžbenica

Preuzmite narudžbenicu za plastičnu, odnosno digitalnu karticu, popunite podatke te je pošaljite e-mailom na adresu dar@konzum.hr

Nakon zaprimanja vaše narudžbe, u roku 48 sati poslat ćemo vam račun i ugovor na istu adresu s koje smo zaprimili narudžbu.

 

 

 

 

Ako karticu naručujete s područja Splitsko-dalmatinske ili Dubrovačko-neretvanske županije, molimo da nas kontaktirate putem e-mail adrese dar.split@konzum.hr ili na broj 021/689-479.

Ako karticu naručujete s područja Šibensko-kninske ili Zadarske županije, molimo da nas kontaktirate putem e-mail adrese dar.sibenik@konzum.hr ili na broj 022/242-401.

*Napomena: Ako želite naručiti i plastične i elektronske kartice, molimo da ispunite obje narudžbenice te ih pošaljete u istoj poruci.

 

2. Plaćanje

Na temelju ispostavljenog računa potrebno je izvršiti plaćanje na jedan od sljedećih načina:

a) virmanom: na vašu e-mail adresu poslat ćemo račun na temelju kojeg možete izvršiti uplatu, a potom molimo da nam kopiju uplate dostavite e-mailom na adresu  dar@konzum.hr ili osobno prilikom preuzimanja Poklon kartice.

b) međusobnom kompenzacijom: molimo da međusobnu kompenzaciju dogovorite putem e-mail adrese kompenzacije@konzum.hr te nam prilikom preuzimanja Poklon kartica donesete završenu kompenzaciju na uvid.

 

3. Preuzimanje i korištenje plastične Poklon kartice

Prilikom preuzimanja plastičnih Poklon kartica potrebno nam je donijeti ugovore (dva primjerka ovjerena pečatom i potpisom osobe ovlaštene za zastupanje). Ako ugovore šaljete poštom, Poklon kartice ćemo poslati poštom na vašu adresu tek nakon što zaprimimo ugovore.

Plastičnu Poklon karticu moguće je koristiti odmah nakon aktivacije. Za aktivaciju poklon kartica koje šaljemo poštom potrebno je na mail dar@konzum.hr povratno dostaviti ispunjen Zapisnik o primopredaji Poklon kartica koji ćete dobiti zajedno s karticama.

 

4.  Preuzimanje i korištenje eGift Poklon kartice

Za korištenje digitalne eGift poklon-kartice potrebno je instalirati najnoviju inačicu aplikacije Konzum eGift na mobilni uređaj. Aplikaciju je moguće besplatno preuzeti u trgovini Google Play (za korisnike uređaja s operativnim sustavom Android) ili trgovini App Store (za korisnike iPhonea).

Pdf dokumet s aktivacijskim kodovima dostavit ćemo vam na ugovorenu e-mail adresu. Dokument možete isprintati i podijeliti zaposlenicima ili pojedinačne dokumente slati putem e-maila. Aktivacijski kodovi će biti neaktivni, a aktivaciju ćemo omogućiti u dogovoru s vama, nakon što nam vratite potpisan Zapisnik o primopredaji Poklon kartica (Konzum eGift) i ugovore ovjerene pečatom i potpisom osobe ovlaštene za zastupanje. Molimo da pravovremeno obavijestite zaposlenike o terminu aktivacije.

 

 

PRAVILA KORIŠTENJA KONZUM POKLON KARTICE ZA PRAVNE SUBJEKTE

 

KONZUM plus d.o.o. Zagreb, Marijana Čavića 1a, 10 000 Zagreb, OIB: 62226620908 (dalje: Konzum) kao izdavatelj Konzum Poklon kartice za pravne subjekte utvrđuje ova „Pravila korištenja Konzum Poklon kartice za pravne subjekte“ (u daljnjem tekstu: Pravila), koje se izdaju Korisnicima Konzum Poklon kartica, radi kupnje trgovačke robe u maloprodajnom lancu Konzum. Konzum Poklon kartice Konzum izdaje ili u fizičkom obliku (plastična Poklon kartica) ili u elektronskom obliku (Konzum eGift)  - u daljnjem tekstu skupno: Poklon kartica.

Korisnik Poklon kartice je fizička osoba posjednik Poklon kartice.

Korištenjem Poklon kartice Korisnik Poklon kartice izjavljuje kako prihvaća ova Pravila.

 

Pravila i uvjeti korištenja Poklon kartice

 • Poklon kartica ne glasi na ime te je stoga prenosiva na druge osobe. Konzum ne utvrđuje identitet posjednika Poklon kartice prilikom kupnje robe u Konzum prodavaonici.
 • Poklon kartica može se koristiti za kupnju trgovačke robe na svim maloprodajnim mjestima Konzuma. Poklon kartica se ne može koristiti za plaćanje putem interneta  te za plaćanje računa za režije, telefonskih bonova, A-bonova, svih ostalih poklon kartica (fizičkih i digitalnih kartica) koja se nalaze u ponudi prodavatelja, cigareta, goriva i kompozitnih plinskih boca. Za plaćanje Poklon karticom nije moguće izdati R-1 račun.
 • Iznos na Poklon kartici moguće je višekratno koristiti do potpunog iskorištenja iznosa. Poklon karticom može se platiti cjelokupan iznos računa ili njegov dio.
 • Ako iznos na Poklon kartici nije dostatan za podmirenje cijelog iznosa računa, preostali iznos na računu može se podmiriti drugim sredstvima plaćanja koje Konzum prodavaonica prihvaća. Jedan račun moguće je podmiriti koristeći više Poklon kartica.
 • Iznos na Poklon kartici nije moguće zamijeniti za novac.
 • U slučaju reklamacije i/ili povrata robe, robu kupljenu Poklon karticom moguće je zamijeniti isključivo za drugu robu sukladno ovim Pravilima, bez mogućnosti povrata novca.
 • Konzum ne odgovara za gubitak, krađu ili uništenje Poklon kartice te se u slučaju gubitka, krađe ili uništenja Poklon kartice ne može tražiti izdavanje zamjenske Poklon kartice, povrat novca ili bilo koju drugu naknadu štete.
 • Poklon karticu možete iskoristiti u roku od najviše godinu dana od dana izdavanja, odnosno aktiviranja (u slučaju da se radi o eGift kartici). Moguće je ugovoriti i kraći rok trajanja, koji je u tom slučaju naveden na kartici. Konzum nije dužan slati korisnicima obavijest o isteku valjanosti kartice, već korisnik sam o tome mora voditi računa.
 • Nakon isteka roka valjanosti Poklon kartice nepotrošeni iznos na Poklon kartici se briše i nije ga moguće iskoristiti.
 • Korisnik Poklon kartice može telefonskim pozivom na besplatni info telefon 0800 400 000 ili na info-pultu Konzum prodavaonice provjeriti stanje iznosa vrijednosti na Poklon kartici te rok valjanosti (osim ako isti nije već naveden na Poklon kartici).
 • Prilikom korištenja Poklon kartice ne mogu se sakupljati BONUS euri na ukupan iznos kupnje.
 • Pravila privatnosti pogledajte ovdje.

 

Preduvjet za korištenje Konzum eGift Poklon kartice

 • Prije početka korištenja Konzum eGift Poklon kartice potrebno je na mobilnom uređaju instalirati aplikaciju „Konzum eGift“ (dalje: Aplikacija). Aplikaciju je moguće pronaći na Google Play Store-u (za Android mobilne uređaje), odnosno na App Store-u (za iPhone mobilne uređaje). Po izvršenoj instalaciji, u Aplikaciji je potrebno slijediti korake za aktivaciju Konzum eGift Poklon kartice te unijeti kod koji je Korisniku kartice dužan predati isključivo pravni subjekt koji je s Konzumom ugovorio kupnju Konzum eGift Poklon kartice.
 • Radi ostvarenja kupnje pomoću Konzum eGift kartice na mobilnom uređaju mora biti uključena podatkovna veza s internetom. Konzum ne odgovara Korisniku kartice za nemogućnost kupnje navedenom Poklon karticom uslijed nepostojanja Internet veze u prodavaonici Konzuma, odnosno nepostojanja signala na mobilnom uređaju Korisnika Poklon kartice.

 

Preporuka za korištenje plastične Poklon kartice

 • Poklon kartica koja je izrađena od plastike sadrži na sebi magnetni zapis koji se ne smije izlagati magnetnom ili toplinskom zračenju ili fizički oštetiti, budući da postoji opasnost da iz navedenog razloga Korisnik Poklon karticu neće moći uspješno koristiti prilikom kupnje na maloprodajnim mjestima Konzuma, a za što Korisnik kartice snosi isključivu odgovornost.

 

Završne odredbe

 • Ova Pravila dostupna su na internet stranici Konzuma: www.konzum.hr/poslovni-partneri/pravila-koristenja, a stupaju na snagu s danom navedenim kao datum stupanja na snagu istih Pravila.
 • Konzum zadržava pravo jednostrane promijene ovih Pravila. Promjene ovih Pravila stupaju na snagu na dan njihove objave na Internet stranici Konzuma.
 • Za rješavanje sporova koji eventualno nastanu između Korisnika Poklon kartice i Konzuma po osnovi korištenja Poklon kartice i ovih Pravila, bit će nadležan stvarno nadležni sud u Zagrebu.

 

Pravila korištenja vrijede od veljače 2023.

 

Opći uvjeti korištenja e-gift mobilne aplikacije

KONZUM plus d.o.o.

 

Uvodne odredbe

Nositelj prava na Konzum eGift mobilnoj aplikaciji je društvo Konzum plus d.o.o., Marijana Čavića 1a, Zagreb, OIB: 62226620908 (dalje: Konzum).

Ovim Općim uvjetima definiraju se prava i obveze vas kao korisnika  Konzum eGift mobilne aplikacije (dalje: Aplikacija) i Konzuma vezano za njezino korištenje. Ove Opće uvjete prihvaćate instalacijom Aplikacije iz kojeg razloga je iznimno važno da ih prethodno pročitate. Prihvatom ovih Općih uvjeta s Vaše strane, između Vas i Konzuma sklopljen je ugovor o korištenju Aplikacije (dalje: Ugovor). Napominjemo da je prihvat ovih Općih uvjeta moguć samo ako ste punoljetna osoba. U suprotnom za Vas to mora učiniti Vaš zakonski zastupnik (roditelj ili skrbnik).

Instalacija i pristup Aplikaciji

Za instalaciju i pristup Aplikaciji od Vas se neće tražiti da napravite registraciju, niti upisujete svoje osobne podatke kao što su primjerice ime i prezime, osobni identifikacijski brojevi, adrese prebivališta ili boravišta i slično.

Aplikaciju preuzimate na mrežnoj trgovini aplikacija koju podržava Vaš mobilni uređaj ili skeniranjem QR koda koji će Vam dodijeliti vaš poslodavac, odnosno pravna osoba koja Vam dodjeljuje i Konzum eGift karticu.

Aplikaciji pristupate unosom PIN-a koji je poznat samo Vama. Molimo Vas da Vaš PIN ne dijelite s drugim osobama i čuvate od neovlaštenog pristupa i uporabe. Budući se za pristup Aplikaciji ne vrši postupak registracije, niti je Konzumu poznat Vaš identitet, Konzum nema tehničku mogućnost omogućiti Vam izradu ili Vam dodijelit drugi PIN u slučaju da zaboravite, izgubite ili na drugi način ne možete doći do Vašeg inicijalnog PIN-a.

Po izvršenoj instalaciji, a kako biste pristupili Aplikaciji od Vas će se zatražiti da unesene aktivacijski QR kod koji će Vam dodijeliti Vaš poslodavac, odnosno pravna osoba koja Vam dodjeljuje i Konzum eGift karticu.

 

Prijava u Aplikaciju korištenjem otiska prsta

Umjesto prijave u Aplikaciju unosom PIN-a za prijavu možete odabrati mogućnost prijave otiskom prsta ako Vam je takva funkcionalnost omogućena na vašem mobilnom uređaju. U slučaju odabira takve mogućnosti Aplikaciji ćete pristupati otiskom Vašeg prsta. Napominjemo da Konzum ne pohranjuje biometrijski podataka, odnosno otisak vašeg prsta u svojim sustavima, već je predmetni podatak pohranjen na vašem mobilnom uređaju.

Nakon što aktivirate prijavu otiskom prsta svaki biometrijski podatak koji je pohranjen na Vašem mobilnom uređaju može se koristiti za prijavu u Aplikaciju. Iz navedenog razloga nemojte aktivirati ovu opciju ako su na Vašem mobilnom uređaju pohranjeni biometrijski podaci drugih osoba ili ako dozvoljavate drugim osobama da koriste Vaš mobilni uređaj, a sve s ciljem onemogućavanja neovlaštenog pristupa Aplikaciji i mogućnostima koje ista nudi.

Svaka aktivnost u Aplikaciji provedena uporabom pohranjenog otiska prsta smatrat će se da je provedena od Vas.

 

Pravila korištenja Aplikacije

Aplikacija Vam omogućuje:

 • korištenje u aplikaciju unesenih Konzum eGift kartica putem koda ili QR koda, u koju svrhu je potrebno da na svojem mobilnom uređaju omogućite korištenje kamere s pomoću koje se predmetni kod skenira

 • provjeru trenutnog statusa na računu unesenih Konzum eGift kartica

 • provjeru roka iskoristivosti unesenih Konzum eGift kartica.

Plaćanje proizvoda kupljenih putem Konzum eGift kartica unesenih u Vašu Aplikaciju vršite skeniranjem Konzum eGift kartice na blagajni.

U Aplikaciju možete dodavati neograničen broj Vaših poklon kartica. Napominjemo da je pri dodavanju novih poklon kartica i prijavi u Aplikaciju broj pogrešnih pokušaja ograničen na tri. Nakon tri pogrešna pokušaja Aplikacija će Vam na određeni vremenski period, a koji će Vam se prikazati na mobilnom uređaju, onemogućiti dodavanje nove kartice. Protekom tog vremenskog perioda moći ćete dodati u Aplikaciju novu poklon karticu.

Aplikaciju ste ovlašteni koristiti isključivo za osobnu uporabu, odnosno u nekomercijalne svrhe.

Niste ovlašteni neovlašteno koristiti Aplikaciju, što uključuje, ali nije ograničeno na obrnuti inženjering, dekompiliranje, zaobilaženje, rastavljanje ili vršenje druge slične radnje u odnosu na Aplikaciju.

Kako biste koristili Konzum eGift mobilnu aplikaciju potrebno je da koristite uređaj na kojem je korištenje Aplikacije podržano, potreban Vam je pristup Internetu kao i povremena ažuriranja. Sve navedeno može imati utjecaj na rad ove Aplikacije. Konzum zadržava pravo ograničavanja broja uređaja na kojima možete izvršiti instalaciju Aplikacije.

Za pristup Aplikaciji Konzum može zahtijevati obvezu ažuriranja softvera na posljednju inačicu.

Aplikaciju je moguće koristiti samo u Konzum prodavaonicama. Istu nije moguće koristiti u Konzum webshopu.

 

Korištenje dijagnostičkih i tehničkih informacija

Ovim Vas putem upoznajemo s time da Konzum može prikupljati i obrađivati te koristiti dijagnostičke i tehničke informacije i podatke o uporabi Aplikacije, kao što su informacije o mobilnom uređaju (jedinstveni korisnički identifikator uređaja), sustavu, aplikacijskom softveru sve u svrhu omogućavanja pružanja ažuriranja softvera i pružanja podrške za Aplikaciju te provjeru usklađenosti s ovim Uvjetima. Konzum ove podatke koristi na anonimnoj osnovi u obliku koji Vas osobno ne identificira, ali omogućava poboljšanje Aplikacije.

Iako korištenjem ove Aplikacije ne otkrivate Konzumu Vaše osobne podatke, niti Konzum iste ni na koji način prikuplja ili obrađuje, podatke o obradi osobnih podataka Konzuma možete naći na sljedećoj poveznici https://www.konzum.hr/pravila-privatnosti.

 

Primjena Pravila korištenja Konzum elektronske poklon kartice

U odnosu na elektronske poklon kartice pohranjene u Vašoj Aplikaciji na odgovarajući način se primjenjuju Pravila korištenja Konzum elektronskih poklon kartice dostupna na poveznici https://www.konzum.hr/poslovni-partneri/pravila-koristenja.

Izmjene Općih uvjeta

Konzum zadržava pravo izmjene ovih Općih uvjeta, o čemu ćete biti obaviješteni na odgovarajući način. U slučaju Vašeg neslaganja s izmijenjam Uvjetima iste možete ne prihvatiti u kojem slučaju će se Ugovor smatrati raskinutim. Konzum će vam omogućiti da elektronske poklon kartice iskoristite do isteka njihove valjanosti.

Trenutno važeći uvjeti su dostupni unutar Aplikacije te na poveznici https://www.konzum.hr/uvjeti-koristenja-e-gift-mobilne-aplikacije.

 

Rješavanje sporova

Sve eventualne sporove vezane za ove Opće uvjete pokušat ćemo riješiti sporazumno. U slučaju nemogućnosti sporazumnog rješavanja nastalih, spor će riješiti stvarno nadležni sud u Zagrebu uz primjenu hrvatskog materijalnog prava.

 

Za više informacija o Konzum poklon karticama javite nam se na e-mail dar@konzum.hr ili na broj 01 2402 700.