najdonator novost 1920x857 b.jpg

Petu godinu zaredom proglašeni smo Najdonatorom

Od 2016.godine do danas donirali smo više od 1.300 tona hrane

Petu godinu zaredom ponijeli smo titulu Najdonatora hrane, koja se dodjeljuje u okviru inicijative koju su pokrenuli izvjestiteljica Europskog parlamenta za smanjenje bacanja i povećanje doniranja hrane Biljana Borzan i koordinator platforme Mreža hrane Zoran Grozdanov.

 

Kao najveći nacionalni donator hrane u maloprodaji tijekom 2021. godini donirali smo oko 330 tona hrane ukupne vrijednosti veće od sedam milijuna kuna bez uključenog PDV-a, što je najveći iznos donirane hrane dosad. Ukupno smo od 2016. godine donirali više od 1.300 tona hrane, a u lancu doniranje hrane gotovo svakodnevno prikuplja 15 posrednika u 36 prodavaonica, 8 Velpro centara i 4 skladišta.

 

„Velika je čast, ali i odgovornost biti proglašen Najdonatorom petu godinu zaredom, ali ova nam je titula samo dodatna motivacija da nam doniranje hrane i dalje ostane prioritet. Potpuno smo svjesni utjecaja koji imamo kao jedna od najvećih kompanija u Hrvatskoj i smatramo da ga trebamo koristiti za stvaranje boljeg i prosperitetnijeg društva, a doniranje hrane to svakako jest. Sve to ne bi bilo moguće bez naših vrijednih kolegica i kolega koji predano sudjeluju u našem donacijskom programu, kao ni bez  humanitarnih udruga i partnera s kojima zajedno brinemo da hrana dospije potrebitima“, izjavila je Ivana Džakula, direktorica Sektora poslovne podrške, dok je u nagradu preuzela Mira Kraljić, voditeljica Odjela zaštite okoliša i prirode.

 

Na listi namirnica koje se najčešće doniraju su svježe meso, mliječni proizvodi, kruh i peciva, voće i povrće, a najviše donirane hrane preuzele su Udruga Reto centar – Prijatelji nade, Humanitarna udruga Rijeka ljubavi, Caritas Zagrebačke nadbiskupije, Hrvatski crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb i Caritas Nadbiskupije Split.

 

Stalnom optimizacijom procesa naručivanja robe u našim prodavaonicama se poboljšava proces upravljanja zalihama s ciljem smanjenja količine preostale hrane te se potom hrana donira onima kojima je najpotrebnija. Svoju suradnju s lokalnim zajednicama i udrugama u cijeloj Hrvatskoj kroz realizaciju brojnih donacija hrane, nastavit ćemo i u narednom razdoblju.

 

Dodatno, tijekom 2022. godine  smo u sklopu edukacije i jačanja svijesti kupaca o  problemu bacanja hrane, realizirali projekt Reciklopedija kroz koju kupcima pružamo praktične savjete koje baš svatko može primijeniti i na taj način smanjiti količine hrane koju baca te tako pozitivno utjecati na zajednicu i okoliš.


Prethodna novost
Sljedeća novost

Slične novosti

5 nagrada na Danima komunikacija
5 nagrada na Danima komunikacija

5 nagrada na Danima komunikacija

Nagrade i priznanja

Kampanje Mali veliki talenti, Proslavi Božić na svoj način te digitalna aktivacija Virtualni Zvjerići osvojile su čak 5 nagrada na Danima komunikacija

Uručen nam je certifikat Tvrtka prijatelj zdravlja
Uručen nam je certifikat Tvrtka prijatelj zdravlja

Uručen nam je certifikat Tvrtka prijatelj zdravlja

Nagrade i priznanja

Potvrdili smo trajno opredjeljenje tvrtke koja prepoznaje zdrave vrijednosti, promiče zdravlje na radnom mjestu, brine o unaprjeđenju zdravlja svojih zaposlenika te brine o očuvanju okoliša