1920x857_povecanje_place.jpg

Konzum ulaže više od 100 milijuna kuna u povećanje plaća svojih zaposlenika

Povećanje plaće za više od 9.000 zaposlenika u maloprodaji, veleprodaji, logistici i online prodavaonici

Više od 100 milijuna kuna uložit će Konzum u novo povećanje plaća većine svojih zaposlenika pa će početkom 2022. veće plaće dobiti više od 9.000 zaposlenih u maloprodaji, veleprodaji, logistici i online prodavaonici. To novo veliko Konzumovo ulaganje u zaposlenike rezultat je kvalitetne suradnje i dogovora sa socijalnim partnerima i Fortenova grupom u okviru koje Konzum posluje.

„Na trudu i doprinosu naših zaposlenika temelje se svi naši poslovni uspjesi. Posebno sam ponosan na to da se naši ljudi iz godine u godinu dokazuju kao najbolji i najveći maloprodajni tim u Hrvatskoj. Snaga Konzumovog tima se najkvalitetnije mjeri znanjem, iskustvom, inovativnošću, poznavanjem naših kupaca te velikom sposobnošću prilagodbe i brzim reakcijama u dinamičnom okruženju u kojem poslujemo. Upravo zato smo usmjereni na stalno povećanje njihovih prava i pogodnosti kao i na unapređenje ukupnih uvjeta rada u kompaniji. Vjerujem da ovim novim povećanjem plaća na najbolji način pokazujemo našu zahvalnost za ogroman posao koji se svakodnevno obavlja u Konzumu, a ujedno je to i najbolji blagdanski poklon za naše zaposlenike i njihove obitelji“, izjavio je Zoran Mitreski, predsjednik Uprave Konzuma.

Ujedno, Konzum uvodi i novi, jednostavniji i još transparentniji način obračuna plaća u bruto iznosu naspram dosadašnjeg obračuna plaća temeljem koeficijenata.

Zlatica Štulić, predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske pozdravlja povećanje plaća zaposlenicima Konzuma kao važnu i vrlo pozitivnu promjenu. “Sindikat trgovine Hrvatske je ostvario kvalitetan socijalni dijalog u Konzumu. Nakon Kolektivnog ugovora, sklopljenog početkom ove godine, Konzum je napravio značajne iskorake u pogledu materijalnih prava radnika. Uz to što će se od siječnja 2022. povećati plaće zaposlenicima Konzuma, promijeniti će se i način obračuna plaća“ izjavila je Zlatica Štulić.

Najnovije povećanje plaća, nastavak je sustavnih nastojanja Konzuma da zaposlenicima osigura još bolje uvjete rada. Tijekom proteklih godina u Konzumu su već bile povećavane plaće i podizane naknade, a uz to se redovito isplaćuju i božićnica, uskrsnica i regres, dar za dijete, jubilarne nagrade, naknada za novorođenče, naknada za topli obrok, prijevoz i nagrada za učinak. Tu su i dodatno zdravstveno osiguranje, popust za zaposlenike, poklon za djecu, slobodan dan roditeljima prvašića na prvi dan škole i brojne druge pogodnosti, kao i mogućnost daljnjeg profesionalnog razvoja kroz interna osposobljavanja i edukacije.


Prethodna novost
D-utorak 14.12.2021.
D-utorak 14.12.2021.

D-utorak 14.12.2021.

Izdvojene ponude

​Ostvari 20% popusta na narudžbu plaćenu Diners club karticom u utorak 14.12.

Sljedeća novost
Blagdansko radno vrijeme
Blagdansko radno vrijeme

Blagdansko radno vrijeme

Otvorenja i posebno radno vrijeme

Isplanirajte svoju kupnju na vrijeme jer uoči nadolezećeg blagdana naše prodavaonice radit će prema posebnom rasporedu


Slične novosti

Od Tetra Pak ambalaže do recikliranih maramica
Od Tetra Pak ambalaže do recikliranih maramica

Od Tetra Pak ambalaže do recikliranih maramica

Ostale obavijesti

Tetra Pak najavio treće izdanje edukativne inicijative za promicanje pravilnog odvajanja i odlaganja ambalaže

„Budi hrabar, budi zdrav“: Ožujsko pivo predstavilo kampanju za borbu protiv raka prostate
„Budi hrabar, budi zdrav“: Ožujsko pivo predstavilo kampanju za borbu protiv raka prostate

„Budi hrabar, budi zdrav“: Ožujsko pivo predstavilo kampanju za borbu protiv raka prostate

Ostale obavijesti

Kroz motivirajuću pjesmu i Žujin specifičan smisao za humor, nova društveno odgovorna inicijativa poziva sve muškarce da skupe hrabrost i odvaže se na urološki pregled, a Žuja će u sklopu kampanje, u suradnji s Croatia poliklinikom, osigurati besplatne preglede za muškarce u dobi iznad 50 godina iz cijele Hrvatske