ZAPEČENI GRAH.jpg

Zapečeni grah

(0)

Namočite grah preko noći. Stavite ga kuhati u blago posoljenu vodu. Luk sitno nasjeckajte i popržite na 70 ml maslinovog ulja, dodajte sitno sjeckani češnjak i kratko zabijelite.

Podlijte passatom, lagano upržite, posolite, dodajte grah i krčkajte da tekućina ukuha. Po želji začinite paprom.

Kruh pokapajte preostalim maslinovim uljem i tostirajte na gril tavi. Dodajte na kruh 1 – 2 žlice graha, pospite ribanim parmezanom, listićima ružmarina i poslužite.

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema 30 - 60 min 4

Sastojci

  • 200 g suhog graha
  • 300 g crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 100 ml passata rajčice
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 30 g parmezana
  • sol, papar
  • 1 grančica svježeg ružmarina
  • alpski ili raženi kruh

Slični recepti