recepti 1920x857 3.jpg

Tiramisu s jabukama

(1)

Ogulite jabuke i narežite ih. U posudu stavite narezane jabuke, med i cimet. Stavite na srednju vatru i povremeno miješajte. Kuhajte 10 minuta ili dok jabuke ne omekšaju i tekućina se počne zgušnjavati. Maknite s vatre i ostavite nadjev da se ohladi do sobne temperature.

Ručnim mikserom izradite mascarpone s posnim sirom, vrhnjem za šlag, vanilin šećerom i medom.

Pomiješajte cimet, toplu vodu i rum. Piškote kratko umočite u tekućinu i složite ih u dublju posudu. Pokrijte prvi sloj keksa s polovicom smjese od jabuka, a zatim s polovicom smjese s mascarponeom. Ponovite postupak. Stavite u hladnjak na barem 3 sata, idealno preko noći. Ako želite urednije kriške tiramisua, prije posluživanja ga 30 minuta stavite u zamrzivač.

Prije posluživanja, pospite vrh mješavinom kakaa i cimeta.

Ocjena recepta

5 od 5
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Srednje složena priprema > 60 min 12 porcija

Sastojci

Za nadjev od jabuka:

  • 3 jabuke
  • 30 g meda
  • 1/3 žličice mljevenog cimeta

Za mascarpone punjenje:

  • 250 g K plus mascarpone sira
  • 500 g Protein plus posnog sira
  • 100 g Sweet chef vrhnja za šlag
  • 60 g K plus meda
  • 1 Sweet chef vanilin šećer

Za slojeve:

  • 200 g piškota
  • 1/2 žličice mljevenog cimeta
  • 250 g tople vode
  • 15 g ruma

Za posipanje:

  • 1 žličica kakaa u prahu
  • 1/3 žličice mljevenog cimeta

Slični recepti