svinjsko pecenje.jpg

Svinjsko pečenje s narančom, kaduljom i karameliziranim češnjakom

(0)

Meso pripremite za pečenje tako da izrežete komade mesa između kostiju i povežete pečenje kuhinjskim koncem. U loncu ili većoj posudi pomiješajte vodu, sol, šećer, češnjak koji ste zgnječili, prerezanu naranču, papar koji ste grubo zdrobili i listove kadulje pa uronite meso i pritisnite nekim utegom tako da je skroz uronjeno. Marinirajte preko noći u hladnjaku.

Nakon 8-10 sati izvadite iz marinade, dobro posušite, lagano posolite i zapecite na maslinovom ulju sa svih strana. Pecite na 220°C 45 minuta.

Pomiješajte med, senf, narančin sok pa premažite meso koje ste izvadili iz pećnice. Dodajte 2 glavice češnjaka kojima ste odrezali vrh, lagano ih posolite i nauljite. Smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 45 minuta.

Ostavite pečenje 10 minuta prekriveno da odmori pa narežite i servirajte uz karamelizirani češnjak i prilog po želji.

Dobar tek!

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema > 60 min 4 osobe

Sastojci

  • 2 kg svinjskih leđa s kostima
  • 2 litre hladne vode
  • 80 g soli
  • 40 g smeđeg šećera
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 naranča
  • 1 žlica crnog papra u zrnu
  • 10 listova kadulje
  • 15 ml maslinovog ulja
  • 2 glavica češnjaka

Za glazuru:

  • 20 g meda
  • 10 g senfa
  • 30 ml narančinog soka
  • sol
  • papar

Slični recepti