struca.jpg

Štruca s Garden good orašastim plodovima

(0)

U posoljenu vodu stavite kuhati ciklu narezanu na sitnije komade. Nakon 30 minuta procijedite. Dok se cikla kuha na maslinovom ulju, na srednjoj vatri dinstajte nasjeckani luk i svježe gljive narezane na ploške. Kad su ispustile većinu tekućine dodajte soja sos, pecite još minutu, ubacite sitno sjeckani češnjak i stavite sa strane.

U multipraktiku pulsirajte orašaste plodove par puta, pa dodajte dinstane gljive, dimljenu papriku, ružmarin, majčinu dušicu, kečap, soli i papra po želji. Potom dodajte ciklu i ocijeđenu leću te ponovno pulsirajte. Nemojte previše miksati kako biste sačuvali nešto teksture. U posudu stavite lanene sjemenke i prekrijte ih s 50 g kipuće vode te ostavite da malo odstoji. Prebacite smjesu iz multipraktika u posudu pa dodajte brusnice i dobro promiješate. Po potrebi dodajte krušne mrvice.

Kompaktnu smjesu utisnite u formu za pečenje kruha koji ste obložili papirom za pečenje, poravnajte špatulom i pecite 40 minuta na 200°C.

Dobar tek!

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema > 60 min

Sastojci

  • 240 g K Plus smeđe leće
  • 200 g očišćene cikle
  • 30 ml K Plus maslinovog ulja
  • 400 g K Plus zlatnih šampinjona
  • 30 ml soja sosa
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 140 g Garden Good orašastih plodova ( orasi, bademi, lješnjaci)
  • 60 g Garden Good brusnica
  • 20 g lanenih sjemenki (+ 50 g vode)
  • 1 žlica kečapa
  • 1 žličica dimljene paprike
  • ½žličice sitno sjeckanog ružmarina
  • ½ žličice majčine dušice
  • 20 g K Plus krušnih mrvica
  • sol
  • papar

Slični recepti

Punjene paprike
Punjene paprike
Srednje složena priprema > 60 min 4 osobe

Punjene paprike

Sataraš
Sataraš
Srednje složena priprema > 60 min 4 osobe

Sataraš