tresnja food blog2.jpg

Sipana pita od trešanja

(0)

Prosijte brašno s praškom za pecivo pa im dodajte griz i šećer. Dobro promiješajte.

Trešnjama izvadite košticu, pospite šećerom i vanilin šećerom, dodajte im džem i dobro promiješajte tako da puste dio soka pa dodajte i ulje.. Suhu smjesu podijelite na tri djela, a smjesu s trešnjama na dva dijela.

U posudu za pečenje (20*15 cm) premažite uljem i prekrijte papirom za pečenje te ga priljubite uz dno i stranice. Pospite ⅓ suhih sastojaka, poravnajte i malo pritisnite, pa na to složite polovicu smjese s trešnjama. Pospite suhim sastojcima, ponovno malo pritisnite suhu smjesu, a potom ponovite postupak s drugim dijelom trešanja.

Preostalom soku koji su trešnje pustile dodajte još 0,5 dl vode i 20 g ulja i promiješajte. Prelijte po vrhu pite.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 40 minuta. Prije nego narežete ostavite pitu da se potpuno rashladi i poveže.

Dobar tek!

Ocjena recepta

0 od 5
Srednje složena priprema 60 min

Sastojci

  • 200 g brašna
  • 180 g K Plus pšeničnog griza
  • 75 g šećera
  • 1 K Plus prašak za pecivo
  • 1 kg trešanja
  • 50 g džema
  • 2 Sweet chef vanilin šećera
  • 75 g šećera
  • 80 g ulja
  • 0,5 dl vode
  • 20 g ulja

Naruči sastojke

Slični recepti