greblica recepti.jpg

Rudarska greblica sa špinatom

(1)

Brašnu dodajte kvasac, sol, mast, kiselo vrhnje i žumanjak. Mijesite ručno 5-10 minuta dok niste dobili glatko, sjajno tijesto. Ostavite tijesto da odmori 1 sat.

Špinat blanširajte 1 minutu u kipućoj vodi i dobro ocijedite, stišćući i špinat u šaci. Pomiješajte sir, jaje i bjelanjak koji vam je ostao od tijesta, dodajte dva prstohvata soli. Sitno nasjeckajte špinat i dodajte siru te dobro promiješajte.

Tijesto razvaljajte jako tanko, treba biti dvostruko veće od pleha u kojem će se greblica peći. Pleh nauljite ili premažite s masti pa stavite tijesto tako da jedna polovica viri iz pleha. Rasporedite nadjev, preklopite polovicom koja viri iz pleha i zavrnite rubove prema gore, tako da nadjev ne iscuri. Premažite slatkim vrhnjem i pecite 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.

Narežite na kvadrate. Dobar tek!

Ocjena recepta

5 od 5
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Srednje složena priprema > 60 min

Sastojci

Za tijesto:

  • 400 g glatkog brašna
  • 40 g masti
  • 240 g K Plus kiselog vrhnja
  • 2 g kvasca (na vrh žličice)
  • prstohvat soli
  • 1 K Plus žumanjak
  • slatko vrhnje za premazivanje

Za nadjev:

  • 500 g K Plus polumasnog sira
  • 1 K Plus jaje + bjelanjak
  • 150 g špinata (200 g sirovog)
  • dva prstohvata soli
MultiPlus BONUS

Meso-Rad svinjska mast 1 kg

BONUS +1,00 kn/kom
Cijena za j.m.: 12,99 kn/kg
Akcija vrijedi do: 31.08.2021
(2)
12
99 kn/kom
kom

Špinat 400 g

Cijena za j.m.: 37,48 kn/kg
(2)
14
99 kn/kom
kom

Slični recepti