Raspucanci sa smeđim šećerom i orasima

Ručnim mikserom izradite bjelanjke s prstohvatom soli dok niste dobili mekan snijeg, oko 3-4 minute. Dodajte smeđi šećer neprestano miksajući dok snijeg nije postao potpuno čvrst i sjajan.Prosijte fino mljevene orahe, cimet i prašak za pecivo i špatulom umiješajte u bjelanjke u dvije do tri serije. Radite pažljivo tako da sačuvate dio zraka u bjelanjcima. Dodajte rum, ekstrakt vanilije i brašno te miješajte dok se sastojci ne sjedine.

Pleh obložite papirom za pečenje. Čistim rukama razvaljajte tijesto u kuglice, a zatim uvaljajte u šećer u prahu dok se dobro ne oblože. Položite na pleh i ostavite na sobnoj temperaturi 10 minuta pa lagano pritisnite svaki kolačić tako da nastanu pukotine.

Zagrijte pećnicu na 160°C stupnjeva i pecite 10 minuta. Ohladite i čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi.

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocjeni ga!

5 od 5
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)