Punjene paprike

Pancetu ili dimljenu slaninu sitno nasjeckajte. Sitno nasjeckajte i luk, češnjak i peršin. U posudi dobro pomiješajte mljeveno meso, pancetu, luk, češnjak i peršin, jaje, rižu, sol, papar, češnjak u prahu i dimljenu papriku.

Paprikama skinite peteljku, izdubite membranu i izvadite sjemenke. Operite ih i ocijedite. Napunite paprike, ali tako da po sredini ostavite nešto praznog prostora jer će se nadjev u kuhanju raširiti. Paprike složite uspravno u lonac s debljim dnom i oko njih nalijte vodu.

Stavite kuhati na srednju vatru pa kad provrije smanjite na lagano. Kuhajte 1 h. Zagrijte tavu pa dodajte ulje. Pržite sitno sjeckani češnjak 1 minutu pa dodajte pasiranu rajčicu. Posolite, dodajte šećer i kuhajte 5 minuta. U malo vode razmutite kukuruzni škrob, dodajte u rajčicu pa sve prelijte preko paprika.

Kuhajte još 35 minuta. Povremeno protresite lonac.

Servirajte uz pire krumpir.

Više video inspiracije za pripremu ukusnih jela pogledajte na našem YouTube kanalu.

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocjeni ga!

0 od 5