Pita.jpg

Pita s karameliziranim povrćem

(1)

Zagrijte pećnicu na 180°C. Ogulite povrće i narežite ga na manje komade.

Zagrijte ulje na tavi koja može u pećnicu pa dodajte maslac i šećer. Kuhajte minutu pa dodajte povrće, cijeli češnjak koji ste nagnječili i 1 dl vode i kuhajte na srednjoj vatri 20 minuta dok se voda ne reducira i povrće ne omekša. Pospite listićima majčine dušice i prekrijte narezanom mozzarellom.

Spojite dva lisnata tijesta (između ih premažite vodom ili razmućenim jajem), izrežite u krug 1,5 cm veći od tave pa položite na vrh posude i podvucite rubove u tavu. Pecite u pećnici 30 minuta dok tijesto ne postane zlatno i pečeno.

Izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Okrenite tavu na tanjur za serviranje i lopaticom podignite posudu.

Ocjena recepta

5 od 5
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Srednje složena priprema > 60 min

Sastojci

  • 500 g korjenastog povrća (batat, cikla, mrkva, celer, peršin)
  • 15 ml maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 25 g K Plus maslaca
  • 25 g smeđeg šećera
  • 100 g K Plus mozzarella
  • 550 g svježeg lisnatog tijesta
  • 1 žličica listića majčine dušice

Cikla

Cijena za j.m.: 6,99 kn/kg
(0)
6
99 kn/kg
kg

Mrkva

Cijena za j.m.: 6,99 kn/kg
(10)
6
99 kn/kg
kg
AKCIJA -22% %

K Plus Extra djevičansko maslinovo ulje 1 l

Cijena za j.m.: 34,99 kn/l
Redovna cijena: 44,99 kn/kom
Akcija vrijedi do: 03.08.2021
(2)
34
99 kn/kom
kom

Češnjak

Cijena za j.m.: 39,99 kn/kg
(3)
39
99 kn/kg
kg

Slični recepti