IMG_4992.jpg

Pile s medom i narančom

(1)

Pećnicu zagrijte na 200°C. Pile posušite papirom, dobro posolite i popaprite (ne zaboravite unutrašnjost) te pospite majčinom dušicom.


Smjestite pile u lonac.Naranču prerežite na pola i jednu polovicu gurnite u unutrašnjost pileta s par češnjeva češnjaka. Drugu polovicu iscijedite te nakapajte po piletu. Premažite maslinovim uljem te oko pileta položite preostali češnjak, poklopite i pecite 1 h.


Otklopite i premažite pile žlicom meda koju ste razrijedili žlicom sokova od pečenja.


Pecite još 30 minuta otklopljeno pa ostavite pile da odmori 10 minuta. Servirajte uz mlince ili u sokove od pečenja uvaljajte kuhanu rižu dugog zrna.

Dobar tek!

Ocjena recepta

5 od 5
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
srednje složena priprema > 60 min 4

Sastojci

  • 1 pile
  • 1 naranča
  • 1 žlica meda
  • 1 glavica češnjaka
  • ½ žličice majčine dušice
  • 15 ml maslinovog ulja
  • Sol
  • Papar

Cekin Pile grill

Cijena za j.m.: 25,99 kn/kg
Prosječna težina komada iznosi: 1.6 kg
(6)
41
58 kn/kom
kom

Češnjak

Cijena za j.m.: 39,99 kn/kg
(3)
39
99 kn/kg
kg

Naranča

Cijena za j.m.: 12,99 kn/kg
(8)
12
99 kn/kg
kg

Slični recepti