Patlidzani punjeni pizza nadjevom.jpg

Patlidžani punjeni pizza nadjevom

(0)

Patlidžane operite i prepolovite.

Oštrim nožem zarežite prerezanu površinu pazeći da ne probijete koru. Svaki pažljivo posolite i ostavite ih 5 minuta da odstoje, tako da patlidžani puste vodu i izgube dio gorčine.

Uklonite tekućinu papirnatim ručnikom pa premažite s 20 ml maslinovog ulja.


Stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C te pecite 30 minuta. Sjeckanoj rajčici dodajte prstohvat soli, med, ¼ žličicu origana i promiješajte.

Izvadite patlidžane iz pećnice te rasporedite rajčicu po vrhu patlidžana.

Na rajčicu složite narezanu mozzarellu i zapecite 15 minuta.

Kada se patlidžani malo rashlade dodajte svježi bosiljak.


Dobar tek!

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema 30 - 60 min 2

Sastojci

  • 700 g patlidžana (tri manja komada)
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 200 g sjeckane rajčice
  • 5 g meda
  • 100 g mozzarelle
  • sol, origano
  • listići svježeg bosiljka

Trebat će vam

Patlidžan

Cijena za j.m.: 8,99 kn/kg
Prosječna težina komada iznosi: 0.5 kg
(6)
4
50 kn/kom
kom

Pip Med bagrem 350 g

Cijena za j.m.: 114,26 kn/kg
(1)
39
99 kn/kom
kom

Slični recepti