pašteta_losos.jpg

Pašteta od lososa

(0)

Odrezak lososa nakapajte s limunovim sokom, posolite, popaprite i premažite maslinovim uljem. Marinirajte 15 minuta pa pecite u tavi, na srednjoj vatri, oko 5 minuta sa svake strane. Ostavite da se rashladi.

U multipraktiku pulsirajte polovicu odreska lososa, dimljeni losos, koricu limuna, senf, papar i krem sir. Nemojte previše miješati tako da sačuvate dio teksture. Ručno umiješajte preostalu polovicu odreska lososa koju ste natrgali na manje komade. Provjerite nedostaje li pašteti soli i papra.

Kalup po želji obložite folijom za svježinu pa utisnite paštetu. Rashladite barem 2 h pa servirajte preokrenuto i mažite na tostirani kruh.

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema < 30 min

Sastojci

  • 260 g Ocean filet lososa
  • 5 ml limunovog soka
  • 15 ml maslinovog ulja
  • 100 g dimljenog lososa
  • 200 g krem sira
  • ¼žličice ribane limunove korice
  • 1 žličica senfa
  • sol, papar

Limun 500 g

Cijena za j.m.: 19,98 kn/kg
(4)
9
99 kn/kom
kom
AKCIJA -22% %

K Plus Extra djevičansko maslinovo ulje 1 l

Cijena za j.m.: 34,99 kn/l
Redovna cijena: 44,99 kn/kom
Akcija vrijedi do: 03.08.2021
(2)
34
99 kn/kom
kom

Slični recepti