Nachosi s pečenom trganom svinjetinom, sirom i papričicama.jpg

Nachosi s pečenom trganom svinjetinom

(0)

Svinjeću plečku utrljajte s majčinom dušicom, muškatnim oraščićem, crvenom paprikom i smeđim šećerom te posolite i popaprite. Stavite peći u lim za pečenje. Prekrijte ga aluminijskom folijom. Pecite 4 sata na 160 °C.

Nakon 2 sata meso izvadite iz pećnice i dodajte unutra kečap i senf. Pecite još 2 sata. Kada je meso gotovo i kada se ohladi, natrgajte ga u posebnu posudu.

Dodajte u posudu nachose, sir chedar i dio soka od pečenja. Sve zajedno promiješajte i stavite u posudu za serviranje. Na vrh narežite svježeg čilija.

Ocjena recepta

0 od 5
Srednje složena priprema > 60 min 4

Sastojci

  • 500 g svinjeće plečke
  • 200 g sira chedar
  • 50 g svježih zelenih čili papričica
  • 1 žličica majčine dušice
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 2 žlice kečapa
  • 1 žličica senfa
  • 200 g nachosa
  • sol
  • papar

Slični recepti