1920x857_4.jpg

Mediteranski krupni bijeli grah

(0)

Zagrijte pećnicu na 220°C i obložite pleh papirom za pečenje. Ocijedite, isperite i temeljito osušite krupni bijeli grah pa stavite u jednom sloju na papir za pečenje.

Pecite 10 minuta pa izvadite iz pećnice, špatulom promiješajte grah tako da se ravnomjerno ispeče, a zatim pecite još 10 minuta.

U posudu dodajte ulje, limunov sok i koricu, origano, majčinu dušicu, češnjak, sol i papar i dobro promiješajte pjenjačom ili vilicom. Dodajte krupni bijeli grah i miješajte tako da se obloži začinima. Vratite ga na lim za pečenje i nastavite peći još 10 minuta, povremeno provjeravajući da nije zagorio. Servirajte ohlađeno.

Servirajte ohlađeno.

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema 30 - 60 min 2

Sastojci

  • 1 veća konzerva K Plus krupnog bijelog graha
  • sok i korica polovice limuna
  • 30 ml maslinovog ulja
  • ½ žličice origana
  • ½ žličice majčine dušice
  • ½ žličice češnjaka u granulama
  • ½ žličice papra
  • 1 žličica soli

Naruči sastojke

MultiPlus BONUS

Limun

BONUS +2,00 kn/kg
Cijena za j.m.: 9,99 kn/kg
Akcija vrijedi do: 23.06.2021
(4)
9
99 kn/kg
kg

AGZ Origano 15 g

Cijena za j.m.: 332,67 kn/kg
(0)
4
99 kn/kom
kom

Slični recepti