recepti 1920x857_2.jpg

Mladi krumpir punjen jadranskim lignjama

(0)

Odaberite veće krumpire, jednake veličine. Dobro ih operite te prerežite po dužini na pola. Polovice posolite i pecite 20 minuta na 220°C.

Za to vrijeme na maslinovom ulju dinstajte sitno narezani luk i češnjak, 7 minuta. Dodajte narezane isprane lignje i kuhajte dok voda ne ispari, na srednjoj vatri.

Nakon 20 minuta krumpir bi trebao biti napola pečen. Izdubite sredinu krumpira i dodajte lignjama. Vratite polovice krumpira u pećnicu. Lignje posolite, podlijte s 1 dl vode i dinstajte 10 minuta na laganoj vatri, dok ne dobijete kompaktnu smjesu.

Krumpir izvadite iz pećnice, napunite smjesom s lignjama i pecite 20 još minuta na istoj temperaturi. Ukrasite listićima majčine dušice.

Dobar tek!

Ocjena recepta

0 od 5

Naruči sastojke

Krumpir mladi

Cijena za j.m.: 7,99 kn/kg
(1)
7
99 kn/kg
kg

Luk ljubičasti

Cijena za j.m.: 8,99 kn/kg
(0)
8
99 kn/kg
kg

Češnjak

Cijena za j.m.: 44,99 kn/kg
(0)
44
99 kn/kg
kg

Slični recepti