recepti 1920x857_2.jpg

Mladi krumpir punjen lignjama

(1)

Odaberite veće krumpire, jednake veličine. Dobro ih operite te prerežite po dužini na pola. Polovice posolite i pecite 20 minuta na 220°C.

Za to vrijeme na maslinovom ulju dinstajte sitno narezani luk i češnjak, 7 minuta. Dodajte narezane isprane lignje i kuhajte dok voda ne ispari, na srednjoj vatri.

Nakon 20 minuta krumpir bi trebao biti napola pečen. Izdubite sredinu krumpira i dodajte lignjama. Vratite polovice krumpira u pećnicu. Lignje posolite, podlijte s 1 dl vode i dinstajte 10 minuta na laganoj vatri, dok ne dobijete kompaktnu smjesu.

Krumpir izvadite iz pećnice, napunite smjesom s lignjama i pecite 20 još minuta na istoj temperaturi. Ukrasite listićima majčine dušice.

Dobar tek!

Ocjena recepta

5 od 5
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Srednje složena priprema 30 - 60 min 4

Sastojci

  • 350 g liganja
  • 900 g krumpira
  • 3 manja luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 dl K plus maslinovog ulja
  • 1 dl vode
  • Sol
  • Majčina dušica

Naruči sastojke

Luk ljubičasti

Cijena za j.m.: 7,99 kn/kg
(3)
7
99 kn/kg
kg

Luk ljubičasti 4/1

Cijena za j.m.: 10,65 kn/kg
(1)
7
99 kn/kom
kom

Češnjak

Cijena za j.m.: 39,99 kn/kg
(4)
39
99 kn/kg
kg

Slični recepti