Mladi krumpir punjen lignjama

Odaberite veće krumpire, jednake veličine. Dobro ih operite te prerežite po dužini na pola. Polovice posolite i pecite 20 minuta na 220°C.

Za to vrijeme na maslinovom ulju dinstajte sitno narezani luk i češnjak, 7 minuta. Dodajte narezane isprane lignje i kuhajte dok voda ne ispari, na srednjoj vatri.

Nakon 20 minuta krumpir bi trebao biti napola pečen. Izdubite sredinu krumpira i dodajte lignjama. Vratite polovice krumpira u pećnicu. Lignje posolite, podlijte s 1 dl vode i dinstajte 10 minuta na laganoj vatri, dok ne dobijete kompaktnu smjesu.

Krumpir izvadite iz pećnice, napunite smjesom s lignjama i pecite 20 još minuta na istoj temperaturi. Ukrasite listićima majčine dušice.

Dobar tek!

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocjeni ga!

5 od 5
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)