Konzum_recept_kremasta_palenta_s_pikantnim_kozicama.jpg

Kremasta palenta s pikantnim kozicama iz tave

(1)

Na maslinovom ulju na laganoj vatri dinstajte sitno nasjeckani češnjak, 3 minute, dok nije postao aromatičan. Pripazite da temperatura nije prejaka tako da češnjak ne zagori i ne postane gorak.

Dodajte sjeckanu rajčicu, pojačajte temperaturu do srednje jačine i kuhajte 5 minuta.

U tavu zatim dodajte isprane kozice, podlijte vinom, dodajte malo krupno mljevenog chillija prema vlastitom ukusu, prstohvat soli i majčinu dušicu te kuhajte 10 minuta povremeno miješajući.

Za to vrijeme skuhajte palentu. Zakuhajte vodu te miješajući dodajte palentu i prstohvat soli. Neprestano miješajući dodajte i ribani sir te ukupno kuhajte 5 minuta.

Na tanjur stavite kremastu palentu i prelijte umakom. Dobar tek!

Ocjena recepta

5 od 5
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Jednostavna priprema < 30 min 2 osobe

Sastojci

  • 15 ml maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 200 g K Plus sjeckanih rajčica
  • 225 g repova jadranskih kozica Adria Mare
  • ¼ žličice krupno mljevenog chillija
  • ½ žličice listića majčine dušice
  • 1 dl vina
  • 5 g meda
  • 6 dl vode
  • 100 g palente
  • 30 g K Plus Grana Padano
  • Sol

Trebat će vam

Češnjak

Cijena za j.m.: 39,99 kn/kg
(4)
39
99 kn/kg
kg
AKCIJA -18% %

Franck Palenta maxx 540 g

Cijena za j.m.: 12,02 kn/kg
Redovna cijena: 7,99 kn/kom
Akcija vrijedi do: 22.09.2021
(6)
6
49 kn/kom
kom

Slični recepti