Konzum_recept_krem_juha_s_kobasicom.jpg

Krem juha od svježeg i kiselog kupusa s kobasicom

(0)

Kobasice narežite i stavite u suhi lonac, prvo na laganu a potom srednju vatru, te pržite 10 minuta dok ne puste dio masnoće i dobiju boju. Izvadite kobasice i spremite za kasnije.

U lonac dodajte luk i dinstajte dok nije povenuo, 7 minuta, pa dodajte krumpir nasjeckan na kockice. Dodate temeljac ili vodu.

Dodajte i svježi kupus te kuhajte 20 minuta. Potom dodajte kiseli kupus, provjerite slanost juhe pa posolite i popaprite po želji. Kuhajte još 10 minuta pa usitnite štapnim mikserom.

Kada ste pri kraju miksanja dodajte i kockicu hladnog maslaca. Servirajte uz kobasice.

Dobar tek!

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema 30 - 60 min 4 osobe

Sastojci

  • 340 g kranjskih kobasica
  • 2 luka
  • 300 g krumpira
  • 300 g svježeg kupusa
  • 200 g kiselog kupusa
  • 1,5 l temeljca ili vode
  • 40 g maslaca
  • Sol
  • Papar

Trebat će vam

Luk crveni

Cijena za j.m.: 4,99 kn/kg
(7)
4
99 kn/kg
kg

Krumpir 5 kg

Cijena za j.m.: 4,40 kn/kg
(12)
21
99 kn/kom
kom
AKCIJA -20% %

Kupus svježi

Cijena za j.m.: 3,99 kn/kg
Redovna cijena: 9,98 kn/kom
Akcija vrijedi do: 22.09.2021
(3)
7
98 kn/kom
kom
AKCIJA -35% %

K Plus Maslac 250 g

Cijena za j.m.: 43,96 kn/kg
Redovna cijena: 16,99 kn/kom
Akcija vrijedi do: 22.09.2021
(3)
10
99 kn/kom
kom

Slični recepti