krem_juha_konzum_recept.jpg

Krem juha od kestena

(1)

Kruh narežite na kockice, stavite u lim na masni papir, pokapajte s 30 ml maslinovog ulja i pecite 4 minute na 190 °C, promiješajte i pecite još 1 – 2 minute.

Kestene zarežite i pecite u pećnici
15 minuta. Luk nasjeckajte, naribajte celer. Na maslinovom ulju pirjajte luk i celer
15 minuta, podlijte s malo temeljca.

U međuvremenu ogulite kestene, ostavite nekoliko komada za dekoriranje. Dodajte kestene na luk, podlijte temeljcem da budu pokriveni i kuhajte dok ne omekšaju.

Miksajte juhu, dodajte temeljca do željene gustoće, začinite solju i paprom, kuhajte još 2 – 3 minute. Kiselo vrhnje razmutite s malo vrućeg temeljca i umiješajte u juhu kad ugasite vatru.

Juhu poslužite s kockicama prženog kruha, dekorirajte ploškama kestena i sjeckanim peršinom.

Ocjena recepta

4 od 5
(0)
(1)
(0)
(0)
(0)

Naruči sastojke

Luk crveni

Cijena za j.m.: 4,99 kn/kg
(2)
4
99 kn/kg
kg
AKCIJA -30% %

Kiselo vrhnje 12% m.m. K Plus 180 g

Cijena za j.m.: 11,61 kn/kg
Redovna cijena: 2,99 kn/kom
Akcija vrijedi do: 03.06.2020
(3)
2
09 kn/kom
kom

Peršin list 100 g

Cijena za j.m.: 99,90 kn/kg
(1)
9
99 kn/kom
kom

Slični recepti