krem_juha_konzum_recept.jpg

Krem juha od kestena

(1)

Kruh narežite na kockice, stavite u lim na masni papir, pokapajte s 30 ml maslinovog ulja i pecite 4 minute na 190 °C, promiješajte i pecite još 1 – 2 minute.

Kestene zarežite i pecite u pećnici
15 minuta. Luk nasjeckajte, naribajte celer. Na maslinovom ulju pirjajte luk i celer
15 minuta, podlijte s malo temeljca.

U međuvremenu ogulite kestene, ostavite nekoliko komada za dekoriranje. Dodajte kestene na luk, podlijte temeljcem da budu pokriveni i kuhajte dok ne omekšaju.

Miksajte juhu, dodajte temeljca do željene gustoće, začinite solju i paprom, kuhajte još 2 – 3 minute. Kiselo vrhnje razmutite s malo vrućeg temeljca i umiješajte u juhu kad ugasite vatru.

Juhu poslužite s kockicama prženog kruha, dekorirajte ploškama kestena i sjeckanim peršinom.

Ocjena recepta

4 od 5
(0)
(1)
(0)
(0)
(0)
Jednostavna priprema 30 - 60 min 4

Sastojci

  • 1 kg kestena
  • 200 g crvenog luka
  • 150 g celera
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 80 g kiselog vrhnja
  • sol, papar
  • 2 grančice peršina
  • 200 g kruha

Naruči sastojke

Luk crveni

Cijena za j.m.: 4,99 kn/kg
(6)
4
99 kn/kg
kg

Peršin list 100 g

Cijena za j.m.: 99,90 kn/kg
(4)
9
99 kn/kom
kom

Celer list

Cijena za j.m.: 27,98 kn/kg
(0)
13
99 kn/kom
kom

Slični recepti