limun i ružmarin.jpg

Kolač s limunom i ružmarinom

(0)

Pećnicu zagrijte na 190°C. Dno kalupa (22*32 cm) namastite maslacem i prekrijte papirom za pečenje. Blanširane, dobro posušene bademe u multipraktiku sameljite u brašno. Pjenasto pomiješajte maslac i šećer, oko 4 minute. Dodajte žumanjke, naribanu koricu limuna i sitno nasjeckani ružmarin, ricottu i brašno koje ste prosijali s praškom za pecivo i sodom bikarbonom te promiješali s mljevenim bademima.

Bjelanjcima dodajte limunov sok i prstohvat soli te istucite u čvrst snijeg. U nekoliko serija, jako pažljivo, dodajte u smjesu sa sirom. Prebacite tijesto u pripremljeni kalup i zagladite površinu. Pecite 30 minuta te ostavite u kalupu da se ohladi.

Promiješajte mascarpone, šećer u prahu, limunovu koricu i ekstrakt vanilije dok nisu pjenasti. Pazite da ne pretjerate s miksanjem da mascarpone ne promijeni teksturu. Dodajte vrhnje za šlag i miksajte još par minuta dok ne dobijete kremu mazive konzistencije. Ukrasite potpuno ohlađeni biskvit kremom, zabijte grančice ružmarina i pospite šećerom u prahu.

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema > 60 min

Sastojci

  • 230 g blanširanih badema
  • 180 g K Plus maslaca
  • 200 g šećera
  • 8 K Plus jaja
  • 1 žličica limunovog soka
  • naribana korica 1 limuna
  • 1 žličica sjeckanih listića ružmarina
  • 250 g ricotta sira
  • prstohvat soli
  • 70 g glatkog brašna
  • 5 g Sweet chef praška za pecivo
  • 1 g sode bikarbone

Za kremu:

  • 300 g K Plus mascarponea
  • 80 g šećera u prahu
  • 5 ml ekstrakta vanilije
  • ½ žličice limunove korice
  • 200 g Sweet chef vrhnja za šlag
  • Grančice ružmarina za ukrašavanje
  • Šećer u prahu

Dukat Maslac 250 g

Cijena za j.m.: 79,96 kn/kg
(7)
19
99 kn/kom
kom

K Plus Maslac 250 g

Cijena za j.m.: 67,96 kn/kg
(2)
16
99 kn/kom
kom

Limun eko 500 g

Cijena za j.m.: 19,98 kn/kg
(3)
9
99 kn/kom
kom

Limun 500 g

Cijena za j.m.: 19,98 kn/kg
(4)
9
99 kn/kom
kom

Slični recepti