foto 1920x857_13.jpg

Jednostavno varivo s kobasicom, tjesteninom i slanutkom

(0)

U loncu, na srednjoj vatri zagrijte maslinovo ulje pa dodajte tanje narezane kobasice i pržite 5 minuta miješajući, dok nisu dobile lijepu boju.

Zatim dodajte očišćene i zgnječene čitave češnjeve češnjaka i pržite miješajući dok ne postanu aromatični, 1 minutu. Umiješajte rajčice i prstohvat soli i dinstajte 3 minute.

Dodajte ocijeđeni i isprani slanutak, tjesteninu i vruću vodu. Povremeno miješajte i kada zakuha smanjite vatru na lagano.

Kuhajte dok se tjestenina ne skuha i većina tekućine ne upije, oko 15 do 20 minuta. Provjerite nedostaje li jelu soli i papra pa prilagodite začine.

Dobar tek!

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema > 30 min 4 osobe

Sastojci

  • 40 ml K Plus maslinovog ulja
  • 2 K Plus kranjske kobasice
  • 6 češnjeva češnjaka
  • 1 konzerva K Plus sjeckane rajčice ili pelata koje ste usitnili
  • 2 konzerve K Plus slanutka
  • 150 g sitnije tjestenine
  • 8 dl vode
  • sol
  • papar

Češnjak 150 g

Cijena za j.m.: 59,93 kn/kg
(3)
8
99 kn/kom
kom

Češnjak

Cijena za j.m.: 39,99 kn/kg
(3)
39
99 kn/kg
kg

Slični recepti