pizza 3.jpg

Integralna proteinska pizza sa šunkom, K Plus mozzarellom, rajčicama, paprikama i ljubičastim lukom

(1)

Brašno pomiješate sa soli, praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Dodajte mu Protein plus skyr pa umijesite tijesto.

Prebacite na pleh prekriven papirom za pečenje pa oblikujte tijesto u krug promjera 30 cm.

Sjeckanoj rajčici dodajte prstohvat soli, med, ¼ žličicu origana i promiješajte. Na tijesto složite umak od sjeckane rajčice, narezanu mozzarellu, šunku, sitno narezanu papriku, nasjeckani luk, šampinjone i prepolovljene cherry rajčice.

Pospite origanom, lagano posolite i pecite u pećnici zagrijanoj na 230°C 15 minuta. Prelijte maslinovim uljem i pospite rikulom.

Video recept pogledajte u nastavku, a više inspiracije za video recepte pogledajte na našem YouTube kanalu.

Ocjena recepta

5 od 5
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Jednostavna priprema > 60 min

Sastojci

Za bazu:

  • 200 g Protein plus Skyra
  • 6 g praška za pecivo + ½ žličice sode bikarbone
  • 200 g Bio zone integralnog brašna
  • Sol

Za nadjev:

  • 100 g K Plus sjeckane rajčice
  • 5 g K Plus bagremovog meda
  • 100 g K Plus mozzarelle
  • 75 g K Plus šunke od buta
  • 100 g cherry rajčica
  • 100 g paprike (zelena, žuta, crvena)
  • 50 g ljubičastog luka
  • 25 g K Plus šampinjona
  • Sol
  • Origano
  • 10 ml K Plus maslinovog ulja
  • Listići svježeg bosiljka
  • 25 g K Plus rikule

Paprika mix 500 g

Cijena za j.m.: 29,98 kn/kg
(7)
14
99 kn/kom
kom

Luk ljubičasti

Cijena za j.m.: 7,99 kn/kg
(3)
7
99 kn/kg
kg

Šampinjoni 500 g

Cijena za j.m.: 29,98 kn/kg
(3)
14
99 kn/kom
kom

Rukola 100 g

Cijena za j.m.: 79,90 kn/kg
(5)
7
99 kn/kom
kom

Slični recepti