Čokoladni puding od Bio Zone kvinoje
Kvinoju namočite 2 h prije kuhanja, u hladnoj vodi, da uklonite gorkasti okus. U posudu s debelim dnom dodajte ocijeđenu kvinoju i mlijeko, prstohvat soli i pustite da zavrije. Smanjite vatru i kuhajte povremeno miješajući 15 minuta. Dodajte kakao i datulje i dobro promiješajte. Kuhajte još 5 minuta miješajući. Usitnite štapnim mikserom, ulijte u posude koje ste isplahnuli s vodom i jedite toplo ili potpuno rashladite. Na potpuno ohlađeni puding stavite voće, čokoladu i ukrasite tučenim vrhnjem za šlag. Video recept pogledajte u nastavku, a više inspiracije za video recepte pogledajte na našem YouTube kanalu.
Sastojci
- 500 ml Bio Zone biljnog mlijeka
- 100 g Bio Zone kvinoje
- 10 g kakao praha
- prstohvat soli
- 100 g datulja
- 50 g Finessa tamne čokolade
- Za slaganje:
- Jagode
- 1,5 dl Sweet chef vrhnja za šlag