Čokoladne kocke s narančom, bademima i marelicama

Bademe tostirajte na suhoj tavi, na sasvim laganoj vatri, 7 minuta povremeno miješajući pa ih lagano rashladite. Datulje namočite u narančinom soku i korici. Stavite 150 g badema u multipraktik pa miksajte oko 10 minuta povremeno stružući smjesu sa stranica, dok niste dobili maslac od badema.

U multipraktik dodajte 180 g marelica, namočene datulje, kakao, kokosovo ulje, jabuku koju ste ogulili i narezali na manje komade i miksajte dok niste dobili ujednačenu smjesu.

Manju posudu obložite papirom za pečenje. Ostatak marelica i badema nasjeckajte na sitne komade. Smjesu pritisnite u pripremljenu posudu i zagladite površinu. Pospite komadićima badema i marelice.

Stavite u zamrzivač na 4 sata ili dok se slastica ne stisne. Oštrim nožem izrežite na 12 dijelova. Ostatke čuvajte u hladnjaku.

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocjeni ga!

5 od 5
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)