Čokoladne kocke s kestenom

U mljevene kekse dodajte otopljeni maslac i sve dobro promiješajte. Utisnite u kalup i ostavite dok pripremite kremu.

Ručnim mikserom pjenasto izradite maslac, ekstrakt vanilije i šećer, dok smjesa ne postane svijetla i prozračna. Dodajte kesten pire i dobro promiješajte. Ručnim mikserom čvrsto izradite vrhnje šlag pa ga spojite sa smjesom od kestena. Namažite kremu preko baze i čuvajte u hladnjaku dok ne napravite ganache.

Zagrijte vrhnje tik pred vrenje pa prelijte preko izlomljene čokolade. Dobro promiješajte. Ostavite da se ohladi 10 minuta povremeno miješajući pa nanesite preko kreme.

Ohladite u hladnjaku barem 2 h prije posluživanja. Narežite zagrijanim, suhim nožem za pravilne kocke.

Video recept pogledajte na našem Youtube kanalu.

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocjeni ga!

5 od 5
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)