1920x857_03.jpg

Chutney od jabuka i luka

(0)

Luk sitno nasjeckajte i stavite u posudu s debelim dnom. Dodajte mu jabuke koje ste oprali, odstranili sredinu i narezali na sitne kockice. Dodajte grožđice, smeđi šećer, sol, jabučni ocat, nasjeckani đumbir, češnjak u granulama, cimet, muškatni oraščić, klinčić i korijander.

Posudu stavite na jaku vatru dok ne zakuha pa smanjite na lagano i kuhajte povremeno miješajući 40 minuta ili dok se smjesa ne zgusne. Uronite štapni mikser i pulsirajte nekoliko puta tako da dobijete kremastiju konzistenciju.

Vrući chutney prebacite u čiste, zagrijane sterilizirane staklenke, zatvorite te preokrenite staklenke. Držite preokrenuto 5 minuta pa vratite. Da bi ste džem spremili za zimnicu stavite zatvorene staklenke u lonac tako da se ne dodiruju, zalijte s kipućom vodom do iznad polovine staklenke te prokuhajte 5 minuta.

Pustite da se ohladi i spremite u tamno, hladno mjesto te neotvorene čuvajte do godinu dana. Otvorene staklenke čuvajte u hladnjaku

Ocjena recepta

0 od 5
Srednje složena priprema > 60 min 2 staklenke od 370 ml

Sastojci

  • 2 luka
  • 3 jabuke Gala
  • 100 g Garden Good grožđica
  • 100 g smeđeg šećera
  • 3 g soli
  • 160 ml K Plus jabučnog octa
  • ½ žličice đumbira
  • ½ žličice češnjaka u granulama
  • ¼ žličice cimeta
  • ¼ žličice muškatnog oraščića
  • 2 klinčića
  • ¼ žličice sjemenki korijandera

Slični recepti