IMG_9126.jpg

Cheesecake u staklenci

(0)

Lagano maslacem premažite 5 manjih staklenki. Sameljite keks pa mu dodajte rastopljeni maslac i dobro promiješajte. Smjesu s keksom ravnomjerno rasporedite u staklenke i dobro pritisnite.

Zagrijte pećnicu na 160 °C.

Ručnim mikserom izradite sir, šećer i vanilin šećer do glatke, kompaktne smjese. Dodajte škrob i promiješajte, a zatim postepeno i jaja - jedno po jedno, dobro miješajući nakon svakog dodavanja. Umiješajte kiselo vrhnje, vaniliju, limunov sok i koricu. Svaku staklenku napunite tako da je ¾ puna.

Napunjene staklenke stavite u posudu za pečenje pa pažljivo dodajte kipuću vodu, otprilike do polovice staklenki. Stavite posudu za pečenje sa staklenkama do pola uronjene u kipućoj vodi u pećnicu pa pecite 40 minuta.

Izvadite staklenke iz vodene kupke i stavite na rešetku da se ohlade do sobne temperature. Prije posluživanja stavite u hladnjak najmanje 3 sata i ukrasite svježim sezonskim voćem po izboru.

Video recept za ovaj cheesecake pogledajte u nastavku zajedno s još dvije ideje za ultimativni to go jelovnik - za piknik, izlet, na posao, za balkon ili terasu.

Više video inspiracije za pripremu ukusnih jela pogledajte na našem YouTube kanalu.

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema > 60 min 5 staklenki

Sastojci

  • 75 g Finesse petit keksi s maslacem
  • 40 g K Plus maslac
  • 500 g K Plus polumasni sir
  • 100 g šećera
  • 1 Sweet chef vanilin šećer
  • 2 K Plus jaja
  • 20 g kukuruznog škroba
  • 120 g K Plus kiselog vrhnja
  • 5 ml ekstrakta vanilije
  • 10 ml limunovog soka
  • korica polovice limuna
  • svježe sezonsko voće po izboru

K Plus Maslac 250 g

Cijena za j.m.: 67,96 kn/kg
(2)
16
99 kn/kom
kom
AKCIJA -20%

Dolcela Vanilin šećer 5+1 gratis 60 g

Cijena za j.m.: 86,00 kn/kg
Redovna cijena: 6,45 kn/kom
Akcija vrijedi do: 10.08.2021
(1)
5
16 kn/kom
kom

Limun 500 g

Cijena za j.m.: 19,98 kn/kg
(4)
9
99 kn/kom
kom

Malina 125 g

Cijena za j.m.: 119,92 kn/kg
(1)
14
99 kn/kom
kom

Slični recepti