bulgur.jpg

Bulgur s pečenim povrćem

(0)

Bulgur skuhajte u posoljenoj vodi, u omjeru 1:2, začinite s 30 ml maslinovog ulja.

Ciklu, mrkvu, korabu i celer ogulite i narežite na kocke. Povrće stavite u posudu za pečenje, posolite, pokapajte uljem, podlijte temeljcem, pecite na 180 °C oko 30 minuta.

Spojite bulgur i pečeno povrće, začinite okretom svježe mljevenog papra, ukrasite grančicom majčine dušice i poslužite.

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema 30 - 60 min 4

Sastojci

  • 300 g bulgura
  • 150 g cikle
  • 200 g mrkve
  • 200 g korabe
  • 200 g celera
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 200 ml povrtnog temeljca
  • sol, papar iz mlinca
  • 1 – 2 grančice majčine dušice

Slični recepti