Trokut pite od višnje u K plus listovima za savijaču
Višnje bez koštica iz kompota procijedite, a sok sačuvajte.
Od dobivenog soka odvojite 6 žlica pa u njih umiješajte 15 g šećera i puding od vanilije, pazeći da vam ne ostanu grudice.
Zakuhajte preostali sok pa mu dodajte smjesu s pudingom, neprestano miješajući. Kuhajte 2 minute na laganoj vatri, dok se krema ne izbistri i postane čvrsta. U kremu dodajte višnje, dobro promiješajte i ostavite da se rashladi.
Otopite 40 g maslaca i dodajte mu 2 dl vrhnja za kuhanje te promiješajte.
Cijelu koru premažite smjesom vrhnja i maslaca i preklopite na tri dijela po užoj strani, tako da dobijete dugu usku traku s tri sloja kore. Premažite i nju sa smjesom vrhnja i maslaca pa na donji dio stavite žlicu nadjeva od višanja.
Nemojte prepuniti pite da nadjev ne iscuri. Presavinite rub kore tako da dobijete pravokutni trokut i nastavite ga zamatati pazeći da je nadjev dobro umotan dok ne potrošite cijelu presavijenu koru. Ponovite s drugim korama pa premažite smjesom vrhnja i maslaca.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 25-30 minuta. Kad se pite malo rashlade pospite šećerom u prahu.
Dobar tek!