Rižoto s piletinom, porilukom i slatkom mrkvom
Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Poriluk narežite na polumjesece. Dinstajte povrće na maslinovom ulju na laganoj vatri 7 minuta tako da povrće omekša i postane aromatično. Povrću dodajte piletinu narezanu na kockice lagano posolite i nastavite kuhati na srednjoj vatri još 10 minuta.
Mrkvu ogulite i kuhajte u posoljenoj vodi 15 minuta. Procijedite pa dodajte u tavu u kojoj ste otopili 20 g maslaca. Nakon par minuta dodajte med, sol i papar. Pržite 10 minuta dok mrkva nije sjajna i dobila je malo boje.
Mesu dodajte rižu i nastavite kuhati miješajući još minutu. Počnite podlijevati vodom ili temeljcem, u više navrata, neprestano miješajući.
Nemojte dodavati svu tekućinu odjednom, već je podijelite u barem 3 do 4 dodavanja i prije nego dodate novu, sačekajte da se prethodna skroz upije u rižu. Nakon 16-18 minuta riža bi trebala biti kuhana i kremasta.
Servirajte sa slatkom mrkvom i ribanim sirom.
Dobar tek!