Ragu od juneće koljenice s gljivama
Narežite meso na manje komade te ga posolite i popaprite.
Na jakoj vatri zagrijte 20 ml ulja te popecite meso sa svih strana.
Izvadite meso iz lonca te na preostalom ulju dinstajte sitno nasjeckani luk, češnjak, šampinjone, sitno nasjeckanu mrkvu i celer.
Lagano posolite i nastavite dinstati dok povrće ne omekša i ne dobije boju. Vratite meso u lonac, podlijte vinom pa dodajte sjeckanu rajčicu i vodu, listiće ružmarina i peršin.
Dobro promiješajte i nastavite kuhati poklopljeno, na laganoj vatri, 2-3 h. Povremeno promiješajte i provjerite mekoću mesa. Kada je dovoljno mekano da se može usitniti vilicom natrgajte ga na manje komade.
Provjerite nedostaje li jelu soli i papra.
Skuhajte tjesteninu prema uputama s pakiranja, izmiješajte s umakom i pospite Grana Padanom.
Dobar tek!