Punjeni lungić s brusnicama i karameliziranim lukom
Za karamelizirani luk zagrijte maslac u tavi na srednje jakoj vatri, dodajte luk narezan na tanke ploške, posolite ga i polako kuhajte oko 20 minuta, uz povremeno miješanje, dok ne postane zlatan. Izvadite iz tave. U istoj tavi otopite još maslaca i dodajte špinat. Pustite da uvene, zatim dodajte nasjeckani češnjak i kratko ga kuhajte, oko 30 sekundi, samo da pusti miris.
Pećnicu zagrijte na 230 °C. Svinjski file položite na dasku i pažljivo ga otvorite po dužini kako biste dobili široku ravnu površinu. Posolite i popaprite iznutra, zatim po mesu ravnomjerno rasporedite kozji sir, suhe brusnice, špinat i karamelizirani luk. File zatim čvrsto zarolajte i učvrstite kuhinjskim koncem.
Roladu prebacite na pleh za pečenje. Pecite oko 30 minuta. Nakon pečenja pustite meso da odmori oko 10 minuta, a zatim ga narežite i poslužite uz prilog po želji.