Pita s bananama i šlagom
Od svih sastojaka zamijesite prhko tijesto, razvaljajte ga između dva komada prozirne folije na veličinu 3 cm veću od kalupa. Položite tijesto u namazan kalup, obložite stranice, odrežite višak, izbodite tijesto vilicom i pecite 10 minuta na
180 °C.
U međuvremenu banane ogulite, narežite na ploške, okupajte ih u limunovom soku i pošećerite.
Nakon deset minuta izvadite tijesto iz pećnice, rasporedite banane i vratite u pećnicu na još
10 minuta.
Napravite kremu, puding od vanilije pomiješajte sa šećerom i 50 ml mlijeka, preostalo mlijeko zakipite, prelijte preko pudinga, kuhajte 2 – 3 minute dok se ne zgusne, maknite s vatre, miješajte i ohladite.
Istucite 300 ml vrhnja za šlag i umiješajte u ohlađen puding.
Dobivenom kremom premažite pitu ohlađenu na sobnu temperaturu. Pitu od banana premažite šlagom i pospite struganom čokoladom.