Mini Pavlove

Pećnicu upalite na 150 °C.

U čistu metalnu ili keramičku posudu stavite bjelanjke i sol. Važno je da su bjelanjci pažljivo razdvojeni od žumanjaka te da u posudi nema nikakvih tragova masnoće jer se inače neće dobro izraditi.

S nastavcima za šlag, prvo minutu lagano, a potom 4 minute na najjačoj brzini tucite bjelanjke dok nisu postali pjenasti. Počnite im dodavati šećer, u par navrata.

Potom miksajte 6 minuta pa provjerite osjetite li šećer pod prstima u smjesi. Trebala bi biti potpuno glatka,sjajna i još očvrsnuti. Na kraju u smjesu umiksajte ocat, ekstrakt vanilije i škrob.

Na pleh koji se ne lijepi stavite papir za pečenje na koji sa suprotne strane možete naznačiti 8 malih krugova. Nanesite smjesu na papir prateći oblik krugova i oblikujte koru u oblik gnijezda, s uzdignutim rubovima.

Stavite u pećnicu koju ste zagrijali na 150°C i temperaturu odmah spustite na 120°C. Kore se suše 1,5 sat te je važno ne otvarati pećnicu za to vrijeme. Nakon 1,5 ugasite pećnicu i lagano odškrinite vrata pa pustite da se kore skroz ohlade.

Izradite čvrst šlag od dobro rashlađenog vrhnja za šlag kojem ste dodali vanilin šećer pa nadjenite sredinu kore. Ukrasite voćem i džemom od jagoda.

Rashladite u frižideru prije serviranja.

 

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

0 od 5