Maturo rib eye s roštilja uz krumpir s vrhnjem iz folije

Krumpir operite i ogulite te narežite na tanke ploške, najbolje na mandolini. Steak izvadite iz ambalaže i ostavite da odmara na sobnoj temperaturi, 30 minuta.

Na tanke ploške narežite i luk i češnjak. U posudu s neprianjajućim dnom stavite narezani krumpir, luk i češnjak. Sve posolite s par prstohvata soli, popaprite te prelijte mlijekom i vrhnjem. Nakon što zavrije kuhajte na laganoj vatri 15 minuta. Od dva sloja aluminijske folije izradite podloške s uzdignutim rubovima u koje ćete složiti smjesu krumpira i vrhnja. Po vrhu naribajte sir.

Maturo steak dobro posolite s obje strane, popaprite sa svježe mljevenim paprom i nauljite sa žlicom - dvije ulja.

Pripremite dovoljno žara na roštilju te ga podijelite na dio s jačim žarom i dio s laganijim. Postavite podloške s krumpirom na laganiji dio roštilja te pecite 10 minuta prije nego dodate meso.

Steak pecite na srednjem do jačem žaru na roštilju, prvo 5 minuta jedne strane, a potom još 4 minute s druge strane, za medium razinu pečenja. Odrezak možete pripremiti i na rare razini, s 4 minute s jedne strane te 2 minute s druge strane, ili well done. U isto vrijeme sklonite krumpir i meso. Pečeni steak ostavite da odmori 5 minuta pa narežite na ploške oštrim nožem i servirajte uz kremasti krumpir.

Dobar tek!

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

0 od 5