Kroketi od šarana
Operite i ogulite krumpire i kuhajte ih 20–25 minuta, dok ne omekšaju.
U manjem loncu zakuhajte vodu, dodajte odrezak šarana i kuhajte oko 7 minuta. Izvadite ga, očistite od kosti i kože i usitnite vilicom.
Dobro ocijeđene krumpire usitnite u većoj zdjeli. Umiješajte maslac dok se ne otopi. Dodajte sir, usitnjenu ribu, 60 g brašna, sol i začine. Zamijesite glatko tijesto i uz pomoć brašna oblikujte kuglice.
Pripremite posudu s razmućenim jajetom i jednu s krušnim mrvicama. Svaki kroket uvaljajte u jaje i potom u krušne mrvice.
U dubljoj posudi zagrijte ulje na srednje jakoj temperaturi. Krokete pržite u manjim turama, oko 3–4 minute, dok ne poprime zlatnu i hrskavu koricu. Vadite ih na papirnate ručnike da upiju višak ulja.
Majonezi dodajte ljuti umak. Poslužite krokete tople, uz umak.